Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting
Ontmoet onze dino's

Troodon

Ontdek meer over troodon, de dinosauriër die veel op een vogel leek. 

  • Lengte: 2,5 meter
  • Gewicht: 35 kilo
  • Voedsel: Fruiteter Planteneter Insecteneter Vleeseter Viseter
  • Leefgebied: Noord-Amerika en Europa
  • Status: Uitgestorven
  • Weetje: Troodons hadden waarschijnlijk veren.

Leefgebied

Waar leefden troodons?

Noord-Amerika was het leefgebied van de troodons. Vooral in het poolgebied van Alaska kwam deze dinosoort voor. In dit gebied is het veel maanden per jaar nacht. Door de grote ogen lijkt het alsof de dino ’s nachts leefden en goed in het donker konden zien.

Troodon

Voedsel

Wat aten troodons?

Troodons waren geen kieskeurige eters. Met scherpe tanden at de troodon kleine reptielen, jonge dino’s, zoogdieren, eieren en planten. Deze dino at dus niet alleen vlees, maar zij aten vrijwel alles.

Liefde en Opvoeding

Hoe werden troodons geboren?

Er zijn aanwijzingen die zeggen dat troodon nestelt, net zoals vogels dat doen. De mannetjes broedden de eieren uit.

Weetje

Op welk dier leek een troodon?

De troodon was een relatief kleine dino die erg leek op een vogel. Deze dinosauriër slaat namelijk ook de voorpoten als vogelvleugels op de rug. En waarschijnlijk droeg deze dinosaurus ook veren. Ook heeft de roofdino een eigenschap die uilen ook hebben: de oren zijn op ongelijke hoogte op de kop geplaatst. Dit wijst erop dat de troodon heel goed kon horen.

Daarnaast is er nog iets opvallends: de troodon had grote hersenen, terwijl de meeste dino’s over heel kleine hersenen beschikten.

Dinobos

Ontdek mij in het vernieuwde Dinobos! Maak een onvergetelijke tijdreis naar miljoenen jaren geleden en kom alles te weten over dinosaurussen en de tijd waarin zij leefden. Sta oog in oog met reusachtige dino’s, maar kijk uit voor de gevaren die toen op de loer lagen!