Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Ontmoet onze dino's

Centrosaurus

Ontdek meer over de centrosaurus, de dinosaurus die een grote hoorn op de neus had. 

  • Lengte: 5 meter
  • Gewicht: 3.500 kilo
  • Voedsel: Planteneter
  • Leefgebied: Noord-Amerika
  • Status: Uitgestorven
  • Weetje: De dino leefde in families met elkaar.

Leefgebied

Waar leefde de centrosaurus?

De centrosaurus kwam voor in Noord-Amerika. Deze dinosauriër leefde in kuddes en zocht voornamelijk moerasbossen uit om in te verblijven. Soms moesten de kuddes daar lange afstanden voor afleggen. Ze bleven op een plek zolang er genoeg voedsel te vinden en er ruimte was om hun nesten te bouwen.

Centrosaurus

Voedsel

Wat at de centrosaurus?

De centrosaurus at planten. Met kiezen kauwde de dino de planten fijn en door gastrolieten (maagstenen) werd het voedsel tot pulp vermalen. Dit zijn stenen die sommige diersoorten eten. Wanneer een dier niet de juiste tanden en kiezen heeft om voedsel goed te verteren, gebruikt het deze stenen in de maag om de spijsvertering op gang te helpen. Er zijn meerdere dieren, zoals struisvogels, die gastrolieten gebruiken bij het vermalen van voedsel.

Weetje

Leefde deze dino in kuddes?

De centrosaurus leefde in kuddes. Er zijn meerdere fossielen gevonden die bij elkaar begraven liggen. Daardoor konden wetenschappers zien dat deze dinosoort in grote groepen samenleefden.

Dinobos

Ontdek mij in het vernieuwde Dinobos! Maak een onvergetelijke tijdreis naar miljoenen jaren geleden en kom alles te weten over dinosaurussen en de tijd waarin zij leefden. Sta oog in oog met reusachtige dino’s, maar kijk uit voor de gevaren die toen op de loer lagen!