Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Ontmoet onze dino's

Pterodactylus

Ontdek meer over de pterodactylus, het reptiel dat wat weg heeft van vleermuizen. 

  • Lengte: 1 meter (spanwijdte)
  • Gewicht: 1,5 kilo
  • Voedsel: Viseter
  • Leefgebied: Europa en Afrika
  • Status: Uitgestorven
  • Weetje: De pterodactylus is geen dino.

Leefgebied

Waar leefden pterodactylussen?

De pterodactylus leefde rond meren en zeeën. Deze reptielen vlogen boven gebieden die wij nu kennen als Europa en Afrika.

Dit dier leek een beetje op een vleermuis. De vleugels leken op die van vleermuizen en de ‘dino’ kon, net als vleermuizen, de vingers los van elkaar bewegen. Ook kon het reptiel ondersteboven hangen aan de tenen.

Voedsel

Wat aten pterodactylussen?

Deze ‘dino’ speurde het water af naar verse vis. Of het dier ook insecten of aas at, kunnen deskundigen niet met zekerheid zeggen. De theorieën over het voedsel dat pterosauriërs (de reptielengroep waar de pterodactylus onder valt) aten, verschillen.

Weetje

Is de pterodactylys wel een dino?

De pterodactylus was eigenlijk geen dino, maar een ‘vliegend reptiel’. Het dier had holle botten, waardoor het reptiel erg licht was. Het is handig om licht te zijn als je in de lucht zweeft.

Wist je dat je in het Dinobos een Pterovlucht kan maken? Vlieg als een pterodactylus zo het nieuwe tijdperk in!

Dinobos

Ontdek mij in het vernieuwde Dinobos! Maak een onvergetelijke tijdreis naar miljoenen jaren geleden en kom alles te weten over dinosaurussen en de tijd waarin zij leefden. Sta oog in oog met reusachtige dino’s, maar kijk uit voor de gevaren die toen op de loer lagen!