Tickets Tot € 9,50 korting
Tickets Tot € 9,50 korting
Ontmoet onze dino's

Plateosaurus

Ontdek meer over de plateosaurus, de voorouder van alle dinosaurussen 

  • Lengte: 7 meter
  • Gewicht: 900 kilo
  • Voedsel: Planteneter
  • Leefgebied: Europa
  • Status: Uitgestorven
  • Weetje: De plateosaurus was een van de eerste plantenetende dino’s.

Leefgebied

Waar leefden plateosaurussen?

In Duitsland zijn tientallen fossielen gevonden van deze dinosoort. Plateosaurussen leefden dus niet ver hiervandaan. In kuddes struinden de langnekken door vochtige moerasgebieden. Je kan deze dino herkennen aan de lange nek, grote voorpoten en een lange, sterke staart. Omdat het dier zo groot was, werd de dino minder snel aangevallen door vleeseters. 

Voedsel

Wat aten plateosaurussen?

De plateosaurus was een van de eerste dino’s die rondliep op aarde. Deze dinosaurus was dus een ‘vroege’ dino. Veel van deze vroege dino’s aten vlees, maar de plateosaurus niet. Het is handig dat deze dino planten is gaan eten. Hierdoor had het dier voedsel in overvloed. We weten dat dit een planteneter was, omdat het dier brede tanden had.  

Weetje

Waarom was deze dino groter dan tijdsgenoten?

Hoe groter planteneters waren, hoe eerder vleeseters hen met rust lieten. Een grote dino was voor veel vleesetende dino’s een moeilijke prooi. Om flink te kunnen groeien, moest de dino veel eten. Er moest dus wel voldoende voedsel groeien om zo reusachtig te worden. 

Dinobos

Ontdek mij in het vernieuwde Dinobos! Maak een onvergetelijke tijdreis naar miljoenen jaren geleden en kom alles te weten over dinosaurussen en de tijd waarin zij leefden. Sta oog in oog met reusachtige dino’s, maar kijk uit voor de gevaren die toen op de loer lagen!