Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting
Ontmoet onze dino's

Albertosaurus

Ontdek meer over de albertosaurus, een vleeseter die in kuddes leefde.  

  • Lengte: 9 meter
  • Gewicht: 3.500 kilo
  • Voedsel: Vleeseter
  • Leefgebied: China
  • Status: Uitgestorven
  • Weetje: Ontdek meer over de albertosaurus, een vleeseter die in kuddes leefde.

Leefgebied

Waar leefden albertosaurussen?

In Canada kwamen waarschijnlijk kuddes albertosaurussen voor. Onderzoekers hebben namelijk tijdens een opgraving wel negen albertosaurussen gevonden in Alberta (de dino is genoemd naar dit gebied in Canada). Deze dinosauriërs hadden verschillende leeftijden. Het kan dus een familie geweest zijn waarvan iedereen op hetzelfde moment stierf.

Albertosaurus

Voedsel

Wat aten albertosaurussen?

De albertosaurus was een gevaarlijke vleeseter. Omdat de dinosauriërs in kuddes leefden, zouden zij een groot gevaar zijn voor veel planteneters. Samen waren ze heel sterk.

Weetje

Wat was er bijzonder aan de ogen van albertosaurus?

In tegenstelling tot de Tyrannosaurus rex had de albertosaurus ogen aan de zijkant van de kop. Daardoor zag de dino wel wat er links of rechts gebeurde, maar niet goed wie of wat er recht voor het roofdier stond. Dat maakte het lastiger om een prooidier te pakken.

Dinobos

Ontdek mij in het vernieuwde Dinobos! Maak een onvergetelijke tijdreis naar miljoenen jaren geleden en kom alles te weten over dinosaurussen en de tijd waarin zij leefden. Sta oog in oog met reusachtige dino’s, maar kijk uit voor de gevaren die toen op de loer lagen!