Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

DierenPark Amersfoort Wildlife Fund

Wist je dat er meer dan 26.000 diersoorten op de ‘rode lijst’ van bedreigde diersoorten staan? Tijd om in actie te komen! Sinds 2003 zet het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund zich in voor de bescherming van bedreigde dieren en hun leefomgeving.

Onze missie

De dierbewoners in DierenPark Amersfoort zijn ambassadeurs voor hun soortgenoten in het wild. Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunt verschillende projecten over de hele wereld. Van de chimpansee in Kameroen tot de honingbij in Amersfoort en van de brilbeer in Peru tot de gier in de Balkangebieden. De missie is:

‘De stichting DierenPark Amersfoort Wildlife Fund heeft als doel het beschermen van de natuur en in het bijzonder bedreigde diersoorten’.

Kleinschalig en persoonlijk

Samen met de lokale bevolking wordt er gewerkt aan een veilige leefomgeving voor deze dieren. Dit gebeurt bijvoorbeeld door onderzoek en educatie. Dankzij een goed netwerk en nauwe samenwerking met natuurbeschermers in het veld, wordt iedere euro goed besteed. Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund is een kleinschalige stichting die persoonlijk contact heeft met de projecten die de stichting ondersteunt. De lijnen zijn kort en we kennen de mensen in het veld. Met het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund levert DierenPark Amersfoort een bijdrage om ervoor te zorgen dat ook onze kinderen en volgende generaties nog olifanten, leeuwen, chimpansees en vele andere soorten in het wild kunnen tegenkomen.

Projecten

Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunt jaarlijks verschillende projecten wereldwijd. Benieuwd welke projecten het Fund op dit moment of door de jaren heen heeft gesteund? Bekijk de website van het Wildlife Fund!

Projecten bekijken

Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund is een ‘ANBI’; ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’. Een instelling kan alleen een ANBI zijn als er minstens 90% wordt ingezet voor het algemeen nut.

Naar DierenPark Amersfoort Wildlife Fund-website

Wil jij al jouw klasgenoten vertellen over wat het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund doet voor de bedreigde diersoorten? Download de spreekbeurt!

Download spreekbeurt