Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting
Ontmoet onze dino's

Scelidosaurus

Ontdek meer over de scelidosaurus, de dinosaurus met een bobbelige huid.  

  • Lengte: 4 meter
  • Gewicht: 270 kilo
  • Voedsel: Planteneter
  • Leefgebied: Europa
  • Status: Uitgestorven
  • Weetje: Maagstenen hielpen bij de vertering.

Leefgebied

Waar leefden scelidosaurussen?

De scelidosaurus kwam voor in Europa. De naam betekent ‘hagedis met ledematen’. De dino heet zo, omdat de dinosaurus stevige poten had. Ook had de dino veel kleine beenplaten. Dit zijn uitstekels op het lichaam die bestaan uit botstructuur.

Scelidosaurus

Voedsel

Wat aten scelidosaurussen?

Scelidosaurussen waren echte planteneters. Zij aten waarschijnlijk planten en vruchten.

Weetje

Hoe verteerden deze dino’s hun voedsel?

De bek lijkt een beetje op een snavel, waarmee de dino waarschijnlijk het voedsel afknipte. Daarnaast gebruikte het dier waarschijnlijk gastrolieten (maagstenen) die het voedsel helpen verteren. Dit zijn stenen die sommige diersoorten eten. Wanneer een dier niet de juiste tanden en kiezen heeft om voedsel goed te verteren, gebruikt het deze stenen in de maag om de spijsvertering op gang te helpen. Er zijn meerdere dieren, zoals struisvogels, die gastrolieten gebruiken bij het vermalen van voedsel.

Dinobos

Ontdek mij in het vernieuwde Dinobos! Maak een onvergetelijke tijdreis naar miljoenen jaren geleden en kom alles te weten over dinosaurussen en de tijd waarin zij leefden. Sta oog in oog met reusachtige dino’s, maar kijk uit voor de gevaren die toen op de loer lagen!