Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting
Ontmoet onze dino's

Ceratosaurus

Ontdek meer over de ceratosaurus, de dino met meerdere hoorns. 

  • Lengte: 7 meter
  • Gewicht: 1.100 kilo
  • Voedsel: Vleeseter Viseter
  • Leefgebied: Noord-Amerika en Afrika
  • Status: Uitgestorven
  • Weetje: De ceratosaurus leek een beetje op een draak.

Leefgebied

Waar leefden ceratosaurussen?

Noord-Amerika en Afrika waren de leefgebieden van ceratosaurussen. In de tijd waarin deze dinosoort leefde, lagen deze twee continenten nog tegen elkaar aan. Het was dus een groot gebied dat vele miljoenen jaren later opsplitste. Nu kennen wij deze twee gebieden als Noord-Amerika en Afrika.

Ceratosaurus

Voedsel

Wat aten ceratosaurussen?

De ceratosaurus was een carnivoor, een vleeseter dus. De kleine, maar ook snelle dryosaurus stond waarschijnlijk op het menu. Ook denken wetenschappers dat de dino misschien vis, schildpadden en krokodillen at. Opvallend is dat de onderkaken van deze jager los van elkaar konden bewegen. Misschien konden zij, net als slangen, hun bek heel ver openen. Dat was makkelijk als de dinosaurus grote prooien in een keer wilde oppeuzelen.

Weetje

Op welk fantasiedier leek de ceratosaurus?

Door de hoorns en stekeltjes leek de ceratosaurus een beetje op een draak. Net als veel andere vleeseters had ook deze dinosaurussoort hoorns op de kop. Twee kleine hoorns boven de ogen leken op kammetjes. De dino had ook een hoorn op de neus en een kleiner exemplaar achter op de schedel.

Op de rug had de ceratosaurus puntige uitsteeksels. Deze liepen als een kam over de ruggengraat. Als je goed kijkt, heeft de ceratosaurus vier vingers, terwijl de meeste vleeseters uit dezelfde tijd drie vingers hadden.

Dinobos

Ontdek mij in het vernieuwde Dinobos! Maak een onvergetelijke tijdreis naar miljoenen jaren geleden en kom alles te weten over dinosaurussen en de tijd waarin zij leefden. Sta oog in oog met reusachtige dino’s, maar kijk uit voor de gevaren die toen op de loer lagen!