Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Ontmoet onze dieren

Wandelende tak

Leer meer over de wandelende tak… is het een insect of een tak?

  • Lengte: 20 centimeter
  • Leeftijd: Tot 1,5 jaar
  • Voedsel: Planteneter
  • Leefgebied: Filipijnen
  • Status: Onbekend
  • Weetje: De jonge wandelende takken noem je nimfen.

Leefgebied

Waar leven wandelende takken?

In het tropisch regenwoud van de Filipijnen zou je wandelende takken in het wild kunnen spotten. Deze insecten zijn wel heel moeilijk te herkennen, zij lijken namelijk best veel op echte takken. Een wandelende tak wiegt zelfs mee met de wind om nog meer op een echte tak te lijken.

Voedsel

Wat eten wandelende takken?

Wandelende takken eten verschillende soorten bladeren.

Liefde en Opvoeding

Hoe worden wandelende takken geboren?

De vrouwen kunnen wel twintig centimeter lang worden. De mannen blijven een stukje kleiner, ongeveer vijftien centimeter. Bij wandelende takken heeft het vrouwtje geen man nodig om kinderen te maken, dat kan zij helemaal zelf! Er komen dan wel alleen maar vrouwtjes uit de eieren. Als de vrouwen wel met een man paren, komen er zowel mannetjes als vrouwtjes uit de eitjes. Je moet wel hele goede ogen hebben als je de eitjes van een wandelende tak wil kunnen zien. De eieren zijn namelijk maar vijf millimeter groot en bruin van kleur. Het vrouwtje legt haar eieren op de grond en kijkt er niet meer naar om. Na ongeveer zes maanden komen de eieren uit.

Weetje

Hoe noem je een jonge wandelende tak?

De jonge wandelende takken noem je nimfen. Zij zijn maar 2,5 centimeter groot als zij uit het ei kruipen. Na ongeveer vier maanden zijn de nimfen volwassen.

Heb je nog een dierenvraag?

Stuur je vraag naar Carlijn! Zij gaat iedere twee weken samen met een dierverzorger op zoek naar antwoorden op allerlei dierenvragen. Ga je mee? Bekijk ons YouTube-kanaal!

Dierenvraag insturen

Bekijk meer dieren...!

Met slurf of zonder slurf. Kwispelend of brullend. Kakelbont of camouflage. Sommige dieren moet je gewoon met je eigen ogen zien.