Koop je tickets
Ontmoet onze dieren

Muskaatvink

Leer meer over de muskaatvink, een bruin gestippeld vogeltje.

  • Lengte: 12 centimeter
  • Voedsel: Fruiteter Insecteneter
  • Leefgebied: Zuiden van Azië
  • Status: Niet bedreigd
  • Weetje: Muskaatvinken maken een speciaal nest om in te slapen.

Leefgebied

Waar leven muskaatvinken?

Je zou de muskaatvinken in het wild kunnen spotten in het zuiden van Azië. Hun leefgebied loopt van het oosten van Sri Lanka tot aan Indonesië en de Filipijnen.

muskaatvink

Erg kieskeurig zijn deze vogels niet. Zij leven in de bergen, graslanden en rijstvelden, maar ook in steden en in dorpen. Muskaatvinken leven graag in groepen. Zij maken een speciaal nest om in te slapen.

Voedsel

Wat eten muskaatvinken?

Zaden en insecten worden voornamelijk gegeten door de muskaatvinken.

Liefde en Opvoeding

Hoe worden muskaatvinken geboren?

In het broedseizoen leggen muskaatvinken vier tot zes witte eieren in een bolrond nest van riet en bamboe. De broedtijd is twee weken en de ouders wisselen elkaar af tijdens het broeden. Als de jongen uit het ei zijn gekropen, vliegen zij na drie weken uit. Helemaal zelfstandig zijn zij dan nog niet. De ouders geven hen nog twee weken lang te eten, voor zij echt op eigen pootjes kunnen staan.

Heb je nog een dierenvraag?

Stuur je vraag naar Carlijn! Zij gaat iedere twee weken samen met een dierverzorger op zoek naar antwoorden op allerlei dierenvragen. Ga je mee? Bekijk ons YouTube-kanaal!

Dierenvraag insturen

 

muskaatvink

Bekijk meer dieren...!

Met slurf of zonder slurf. Kwispelend of brullend. Kakelbont of camouflage. Sommige dieren moet je gewoon met je eigen ogen zien.