Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Ontmoet onze dieren

Kever

Leer meer over de rozenkever.

  • Lengte: 3 centimeter
  • Leeftijd: Tot 10 maanden
  • Voedsel: Fruiteter Planteneter
  • Leefgebied: Centraal Afrika
  • Status: Onbekend
  • Weetje: Wetenschappers schatten dat er tussen de 850.000 tot 4 miljoen soorten kevers zijn.

Leefgebied

Waar leven kevers?

De gele rozenkever komt voor in Afrika. Je kunt deze kevers daar tegenkomen in de tropische regenwouden. Als er genoeg voedsel is, leven de kevers in groepen bij elkaar.

Rozenkever

Voedsel

Wat eten kevers?

Kevers eten overrijp fruit en zachte bladeren.

Rozenkever

Liefde en Opvoeding

Hoe worden kevers geboren?

Kevers leggen eitjes waar larven uitkomen. De moeder begraaft tientallen eieren diep in de grond. Hierna kijkt ze er niet meer naar om. Na een paar weken komen er larven uit de eieren gekropen. De larven zijn nog heel klein. Toch zijn zij minder onschuldig dan je zou denken: de larven kunnen namelijk al erg hard bijten!

rozekever

De eerste weken blijven de larven onder de grond, waar zij zich helemaal vol eten. Als de larven groot genoeg zijn, maken zij ondergronds een cocon, net als een rups. De larven zijn dan ongeveer zes centimeter lang. Uit de cocon komt dan een volwassen kever die snel een weg naar boven graaft.

Weetje

Hoeveel soorten kevers zijn er?

Hoeveel soorten er zijn weten wij niet precies. Wetenschappers schatten tussen de 850.000 tot 4 miljoen soorten! In DierenPark Amersfoort woont de gele rozenkever.

Heb je nog een dierenvraag?

Stuur je vraag naar Carlijn! Zij gaat iedere twee weken samen met een dierverzorger op zoek naar antwoorden op allerlei dierenvragen. Ga je mee? Bekijk ons YouTube-kanaal!

Dierenvraag insturen

 

 

Bekijk meer dieren...!

Met slurf of zonder slurf. Kwispelend of brullend. Kakelbont of camouflage. Sommige dieren moet je gewoon met je eigen ogen zien.