Koop je tickets
Ontmoet onze dieren

Fazantduif

Leer meer over de witnek fazantduif, een kwetsbare vogel.

  • Lengte: 50 centimeter
  • Gewicht: 600 gram
  • Voedsel: Fruiteter Insecteneter
  • Leefgebied: Aru-eilanden van Indonesië
  • Status: Kwetsbaar

Leefgebied

Waar leven fazantduiven?

Je kunt de witnek fazantduif in het wild tegenkomen op de Aru-eilanden van Indonesië. Deze bijzondere vogel leeft vooral op de grond, in koppels of alleen. Bij gevaar vliegen de fazantduiven de bomen in, om daarna weer te landen en te voet verder op de vlucht te slaan. Deze bijzondere vogel is kwetsbaar. Door ontbossing verliezen zij steeds meer van hun leefgebied.

Voedsel

Wat eten fazantduiven?

Op de grond zoeken de fazantduiven naar zaden en gevallen fruit. Heel soms pikken zij ook een insect mee.

Liefde en Opvoeding

Hoe worden fazantduiven geboren?

Een nest wordt tussen de struiken gemaakt, of verscholen tussen boomwortels. Het mannetje verzamelt het nestmateriaal waarmee het vrouwtje een nest bouwt. Na ongeveer een maand broeden komt er een kuiken uit het ei gekropen. De eerste week is het mannetje druk bezig met voedsel verzamelen. Hij brengt het lekkers naar het vrouwtje op het nest, zodat zij het kuiken te eten kan geven. Goede samenwerking!

Heb je nog een dierenvraag?

Stuur je vraag naar Carlijn! Zij gaat iedere twee weken samen met een dierverzorger op zoek naar antwoorden op allerlei dierenvragen. Ga je mee? Bekijk ons YouTube-kanaal!

Dierenvraag insturen

 

fazantduif

Bekijk meer dieren...!

Met slurf of zonder slurf. Kwispelend of brullend. Kakelbont of camouflage. Sommige dieren moet je gewoon met je eigen ogen zien.