Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

Warme Winteravonden: magisch en betoverend

Laat je deze kerstvakantie betoveren in een wonderlijke winterwereld tijdens de Warme Winteravonden. Van 27 tot en met 30 december 2023 en van 2 januari tot en met 5 januari 2024 is DierenPark Amersfoort extra lang geopend, tot 20.00 uur! Beleef samen met je gezin een magisch dagje uit tussen winterse dieren, duizenden lichtjes, knisperende vuren, kerstbomen, foodtrucks, livemuziek en er is zelfs sneeuw gevallen! In deze blog vertelt Hylke je hoe de magie in het winterse bos eruit ziet.

Hylke Steggerda is projectleider van DierenPark Amersfoort en is verantwoordelijk voor de organisatie van de Warme Winteravonden. Samen met zijn team tovert hij het Amersfoortse bos om tot een magisch winterpark.

Winters wonderlandschap

Stel je eens voor: een bos vol dieren waarin jij van de ene verbazing in de andere valt en je onvergetelijke herinneringen maakt met je gezin. Op acht dagen in de kerstvakantie is het park langer geopend dan je bent gewend. Je kunt dan tot 20.00 uur struinen door ons magisch winterpark.

Onze Warme Winteravonden beginnen zodra je het park binnenstapt. Je wordt begroet door duizenden lichtjes en metershoge kerstbomen. Op de pleinen swing je je warm op de livemuziekoptredens. En het avontuur? Dat begint met een speurtocht met winterse dierenraadsels die je ontvangt bij de entree.

Wintersprookje

Aan de andere kant van het ijspaleis, naast Restaurant de Buitenplaats, begint jouw heldenreis in een sprookjesachtig decor. Jij speelt, samen met de dieren, de hoofdrol in het betoverende wintersprookje van Marjolein. In haar dorpje blijft het koud en valt er alsmaar sneeuw, het wil maar geen lente worden. Wat zou er met Koning Winter aan de hand zijn? Samen met een sprookjesverteller zoeken jullie hem op in zijn paleis hoog op de berg. Trotseer deze spannende tocht door de natuur en beleef dit onvergetelijke avontuur. Spannend!

Vernieuwd: Winterse illusies

Nadat je je buik rond het gegeten, dwaal je verder door het park. Maar pas op! In de Stad der Oudheid springt de leeuw dwars door de muur heen op je af! Oh nee, het is een indrukwekkende winterse illusie, geprojecteerd op de muur bij de koning van de dieren. Bewonder ook het spekglade ijspaleis. De pinguïns hebben namelijk het paleis van de vari’s overgenomen.  

Magisch WinterWoud

Even verderop maken de inheemse dieren zich klaar om in winterslaap of -rust te gaan. Je komt aan in het Woud. Als de avond valt, begeef je je in een magisch en betoverend stuk bos. Hier ontdek je de wonderen van de Nederlandse natuur. Kleurrijke lichten, betoverende projecties en magische geluiden; het Magisch WinterWoud betovert jou met de hartverwarmende liefde van de natuur.

Vernieuwd: winterse lekkernijen

Overal in het park vind je heerlijke winterse traktaties. Struin winterse foodtrucks af en geniet van stamppotten, warme Luikse wafels, oliebollen, en dampende chocolademelk en voor de volwassenen ook heerlijke glühwein. Ook zijn er dit jaar Warme Chocomel Specials uit een unieke DierenPark Amersfoort-mok. Je hebt de keuze uit: kaneel of banaan. Lekker! En oh ja: dit jaar hebben we zelfs voor het eerst loaded nachos. Maar natuurlijk mag het roosteren van marshmallows niet ontbreken bij de knisperende haardvuren op de pleinen. Dat wordt smullen!

Vernieuwd: wandelen & treinen

Met deze speurtocht start jouw avontuur langs de dieren in ons betoverende winterpark. Bij de ingang krijg je een brrr… speurrrtocht mee die vol staat met brrr… rrraadsels over dieren in de winter. Je komt nog meer over onze dierbewoners te weten als je meedoet aan de Warme Winterwandelingen. Op de dagen van de Warme Winteravonden kun je tot twee keer toe een unieke rondleiding krijgen. Om 16.00 uur en om 18.00 starten deze betoverende wandelingen. Ontmoet de Gids die je rondleidt bij de grote kerstboom op het Fonteinplein. Rust je liever wat uit, rijd dan lekker een rondje mee met de Lichtjestrein. Je boemelt door het wonderlijke winterlandschap met duizenden lichtjes.

Nieuw: Voedselshow & Dierkeuken

Op het Fonteinplein ontdek je het Voedselpad dat leidt naar de gloednieuwe Dierkeuken. Vlak bij het begin van dit pad staat een groot rad. Dit ronde rad staat bomvol weetjes over dieren en voedsel. Neem een kijkje bij het rad en vergeet niet om ook het Voedselpad te wandelen. Aan het einde van dit interactieve pad kom je uit bij de gloednieuwe, grote Dierkeuken waar je letterlijk een kijkje krijgt in de keuken van het dierenpark. Wat staat er op het menu van de luiaard? En hoeveel eet een giraffe op een dag? Kom erachter!

Onvergetelijke en hartverwarmende herinneringen

De Warme Winteravonden zijn een magisch avontuur dat je niet wilt missen. Van het ontdekken van winterse dierengeheimen tot het dansen op livemuziek; er is voor elk wat wils. Natuurlijk kun je ook opwarmen in de verschillende binnenlocaties. Kom langs en maak onvergetelijke herinneringen met je gezin of vrienden in DierenPark Amersfoort. Zie ik jou ook tijdens de Warme Winteravonden?​​ Trouwens… ook op de kerstvakantiedagen dat er geen Winteravonden zijn, valt er ook nog genoeg winters te beleven!