Wat is er vandaag te doen?

No Events

Download de app voor details

< Parkagenda

Park gesloten

Helaas is door de overheid besloten dat de derde tijdelijke sluiting van ons dierenparkhelaas weer is verlengd. De verlenging duurt tot en met in ieder geval 10 mei.

In de tussentijd zitten wij niet stil. Ook als de poorten zijn gesloten, zorgen de dierverzorgers natuurlijk ook goed voor de dieren en wordt er, binnen de financiële omstandigheden, onderhoud aan het park uitgevoerd. Daarnaast zijn wij ons aan het voorbereiden om bezoekers – uiteraard wanneer het kan – weer veilig te mogen begroeten in ons dierenpark. Voor nu: houd vol, blijf gezond en volg onze online kanalen voor de laatste updates uit ons park.

Heb je een abonnement of ticket dat geldig is in de periode dat ons park gesloten is? Uiteraard zijn we voor iedere bezoeker op zoek gegaan naar een passende oplossing, lees hieronder wat voor jouw toegangsbewijs van toepassing is.

HEB JE EEN TICKET?

Als je een regulier dagticket via onze eigen website hebt gekocht, kijk dan goed naar de geldigheid op jouw toegangsticket. Heb je een ticket via onze eigen website met een originele geldigheid tot en met 31 december 2020? Deze (parkeer)tickets hebben wij voor je verlengd tot en met 30 juni 2021, je kunt er dus later gebruik van maken. Heb je een ticket met een originele geldigheid tot en met 31 december 2021? Dan is deze dus nog geldig en kun je er later gebruik van maken. Zorg er in beide gevallen wel voor dat je een nieuw tijdslot reserveert.

Heb je een kortingsticket gekocht voor de Magische Avondopenstellingen die plaats zouden vinden in de kerstvakantie? Wij hebben deze kortingtickets kosteloos voor je omgezet naar een regulier dagticket (ter waarde van € 24,- voor volwassen en € 21,- voor kinderen) én verlengd tot en met 30 juni 2021. Dit geldt ook voor parkeertickets. Zo kun je zelf een nieuw bezoek plannen vanaf het moment dat ons park weer open is. Let er wel op dat je dan een nieuw tijdslot reserveert via onze website via ‘Ik heb al een ticket’.

 • Albert Heijn / Campina Eurosparen / ANWB / DagjeWeg / ING / Jumbo / NS / AD UitjesKrant / LeuksteTickets.nl

Heb je een ticket via Albert Heijn Tweede Kaartje Gratis 2020, Campina Eurosparen, ANWB Erop Uit en ANWB Ledenkorting, DagjeWeg, ING Rentepunten, Jumbo Dagje Uit, NS Spoordeelwinkel, AD Uitjeskrant of LeuksteTickets.nl? En was jouw ticket oorspronkelijk geldig tot en met 31 december 2020 of 31 maart 2021? Wij hebben dan de geldigheid van deze tickets voor je verlengd tot en met 30 juni 2021. Je kunt dus later gebruikmaken van deze tickets. Zorg wel dat je een nieuw tijdslot reserveert.

 • Airmiles

Heb je een ticket van Airmiles Only? Deze is geldig tot en met 31 augustus 2021. Heb je een ticket van Airmiles Miles en Money, dan hebben wij deze geldigheid voor je verlengd tot en met 30 juni 2021.

 • Loterijen

Heb je een toegangsticket via Vriendenloterij of Postcodeloterij, dan zijn deze geldig tot en met 31 juli 2021. Je kunt dus later gebruikmaken van deze tickets. Zorg wel dat je een nieuw tijdslot reserveert.

 • Pluimen

Heb je een ticket via Pluimen met een originele geldigheid tot en met 31 december 2020? Deze hebben wij voor je verlengd tot en met 30 juni 2021. Heb je een ticket via Pluimen met een originele geldigheid tot en met 31 december 2021? Dan is dit ticket nog geldig en kun je er later gebruik van maken. Zorg in beide gevallen wel dat je een nieuw tijdslot reserveert.

 • Schoolreisjes

Als je een schoolreisje hebt geboekt en deze valt binnen de sluiting van ons park, dan nemen wij contact met je op. Wacht onze berichtgeving dus even af.

BEN JE ABONNEMENTHOUDER?

Wat zouden wij onze grote en kleine abonnementhouders graag weer zien klimmen, klauteren en dieren spotten in ons park midden in het bos. Wat zal het voor jou ook ontzettend balen zijn dat je weer vijf weken niet kunt genieten van ons park en de dierbewoners. Hopelijk mogen wij jou snel weer begroeten!

WIJ VERLENGEN JOUW ABONNEMENT

Wij zien jou graag terug, zodra ons park weer open is, daarom zullen wij jouw abonnement ook deze sluiting weer op pauze zetten. Voor elke dag dat wij zijn gesloten en jij een geldig abonnement hebt, krijg je straks een extra dag om ons park te bezoeken. Dit geldt alleen voor de betaalde abonnementen en dus ook voor je parkeerabonnement, maar niet voor de registratiepas voor kinderen onder de drie jaar. Dit gaat in vanaf de dag dat wij weer open zijn en wij regelen dit tegen die tijd automatisch voor jou, je hoeft hier verder niets voor te doen.

DONEER JE GEMISTE DAGEN

Honderden dieren hebben in ons park elke dag voedsel en de juiste zorg nodig. Tijdens een sluiting hebben we geen inkomsten, maar de verzorging van de dieren blijft doorgaan. Wij kunnen jouw steun daarom hard gebruiken. Wil jij helpen? Dan kun je er straks weer voor kiezen om je abonnement niet te verlengen met het gemiste dagen en dus je verloren dagen te doneren aan ons park. Jouw abonnement houdt dan dezelfde einddatum. Als bekend is wanneer wij precies open gaan, zullen wij je hierover informeren. Wacht ons bericht daarom af.

Steun ons  

Wil je ons helpen? Kies dan voor één van de opties om ons te steunen. Je kunt bijvoorbeeld een mier adopteren, een geldbedrag doneren of een abonnement nemen. Bedankt!

Steun DierenPark Amersfoort
....

Veelgestelde vragen

 • Hoe gaat het met het park?

  Om meer uitleg te geven over hoe het nu met ons park gaat: het zijn financieel moeilijke tijden voor de hele dierenparkbranche en dus ook voor ons park. Zowel de tijdelijke sluitingen van ons dierenpark als de aangepaste maatregelen binnen de anderhalvemetersamenleving hebben grote impact op ons park. Naast de eerdere sluitingen, kenden we tijdens de weken dat wij open waren, onder andere een beperkte openstelling van onze horeca- en retaillocaties. De derde sluiting is ook weer een harde financiële klap, vooral omdat die in de kerstvakantie valt en wij daarin ook avondopenstellingen hadden gepland. De afgelopen maanden hebben wij al aanzienlijke noodzakelijke maatregelen getroffen. Zo is er een reorganisatie doorgevoerd en zijn de investeringen naar een minimum teruggebracht. We stevenen hierdoor af op een aanzienlijk verlies. Op korte termijn ligt onze focus op het verzorgen voor de dieren en, als het weer mag, kunnen verzorgen van een leuk en veilig dagje uit voor onze bezoekers. Er is op dit moment geen sprake van een direct faillissement, maar de situatie wordt wel steeds moeilijker. We hopen van harte dat we in ieder geval tijdens de voorjaarsvakantie weer open zijn omdat dat de periode is dat we over het algemeen veel bezoekers trekken. Uiteraard binnen de maatregelen, want natuurlijk staat gezondheid en veiligheid voorop. We hopen snel weer onze deuren te kunnen openen en kijken hoopvol vooruit!
 • Mijn ticket verloopt later in 2021, wat als het park dan ook dicht is?

  We gaan uit van een sluiting tot en met 30 maart 2021. Als blijkt dat we langer dicht moeten blijven, dan gaan we uiteraard opnieuw bekijken hoe we verder omgaan met deze situatie. De informatie vind je dan op onze website.
 • Bekijk alle vragen over >

Park gesloten