Dierenpark Amersfoort
< Over DierenPark Amersfoort

Duurzaamheid

Bij het reilen en zeilen van ons dierenpark wordt de nodige energie verbruikt. Dit doen wij graag zo duurzaam mogelijk. Goed voor de directe omgeving én voor de leefgebieden van dieren in het wild.

Een greep uit onze duurzame oplossingen

Kleine aanpassingen kunnen groot effect hebben op het energieverbruik. Wij gaan graag zo duurzaam mogelijk te werk. Een greep uit onze duurzame oplossingen:

  1. DierenPark Amersfoort is de trotse bezitter van een Gouden Green Key. De Green Key is hét keurmerk voor de recreatieve branche. Dat wij een Green Key hebben, betekent dat we meer doen op milieugebied dan de wet- en regelgeving van ons verlangt.
  2. Alle verlichting is verduurzaamd en de toiletten en wastafels spoelen minder water per keer door. Ook staat een zonneboiler op Restaurant de Buitenplaats, zodat het water van de vaatwasser wordt voorverwarmd. Dat kost minder energie.
  3. Schaf je een plattegrond aan voor € 0,50, dan help je ons om bomen te planten in Ecuador. Bij vijftien verkochte plattegronden planten wij een boom. Liever helemaal geen papieren plattegrond? Gebruik dan onze gratis app.
  4. Lever je oude mobieltje in bij het park en de grondstoffen worden gebruikt om nieuwe telefoons te maken. De opbrengst van deze inzamelactie gaat naar het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund, dat ten goede komt van de dieren in het wild.
  5. Wij hebben een overeenkomst met FSC Nederland. Bij alle nieuwbouw- en renovatieprojecten gebruiken wij zoveel mogelijk FSC-hout, dat uit goed beheerde bossen komt. Ook in ons print- en kopieerpapier en drukwerk maken we 100% gebruik van FSC-papier.
  6. Je kunt bij ons heerlijke biologische koffie van Redbeans drinken. Deze koffie wordt met de hand geplukt en is Max Havelaar gecertificeerd. Dat betekent dus lekker verantwoord  genieten van een kop koffie.
  7. Weggooien is zonde… Gelukkig hoeven onze grote PVC-banners niet meer de prullenbak in. De stichting ‘van Klooster tot Emmaus’ in Breda gebruikt deze banners om mooie tassen te maken. Zo kunnen de dak- en thuislozen die zij opvangen re-integreren op de arbeidsmarkt.

Pauw

Ook de dieren dragen een steentje bij

  1. Er hangen flappengordijnen in het olifantenverblijf, waardoor het in de winter lekker warm blijft in het Rijk der Reuzen en de olifanten toch naar buiten kunnen als zij dit willen.
  2. De stokstaartjes hebben een bewegingssensor bij hun warmtelamp. Het nepzonnetje gaat alleen aan als de dieren eronder zitten.
  3. De giraffen staan symbool voor de duurzame soja die verwerkt zit in de brokken van al onze dieren. De langnekken zijn namelijk grootverbruiker van deze brokken.

Meer weten?

Lees onze MVO-verklaring waarin wij alles vertellen over onze visie en ambities als het gaat om duurzaam ondernemen. Heb je zelf een tip om ons dierenpark nog duurzamer te maken? Wij horen graag van je.

....