Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

IJstraktaties voor de dieren

De dieren worden vandaag getrakteerd op ijsjes in DierenPark Amersfoort.

“Wij hebben er lang op moeten wachten, maar na weken kwakkelen, is het toch eindelijk écht zomer in Nederland. Om dit te vieren krijgen onze dierbewoners verkoelende en gezonde ijsjes”, vertelt dierverzorger Lotte Gielen. “In de ijstraktaties zitten voedingsstoffen die goed zijn voor de dieren. Zo bestaan de ijsjes voor de geelborstkapucijnapen uit onder andere zonnebloempitten en gemengd graan. In die van de ringstaartmaki’s zitten zogenaamde ‘verrijkingskorrels’ gestopt die aansluiten op het gezonde voedingspatroon van de dieren. Toch wat anders dan een raketje.”

Naast dat de dieren de ijsjes erg lekker vinden, is het ook nog eens een mooie vorm van verrijking. “Vooral de kapucijnapen zijn best een tijdje zoet zijn met het openbreken van de ijsjes. Met beide poten proberen zij het ijs kapot te slaan om zo snel mogelijk bij de vulling te komen. De maki’s likken op hun gemak aan de ijstraktaties in de zon.”

Ook voor de bezoekers is er deze zomer extra zomerpret te beleven. Zo kan er verkoeling worden gevonden bij de (extra) waterpretlocaties in het park. Tijdens de Zomeravonden genieten de bezoekers extra lang van de zomerzon in DierenPark Amersfoort.