Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

De das is terug

DierenPark Amersfoort verwelkomt een nieuwe das. “Das Timo is de nieuwste bewoner van het park en daar zijn wij erg blij mee”, vertelt dierverzorger Marianne Spies.

De vijfjarige Timo is afkomstig uit het Duitse Wildlife Park Eekholt. “Het zoogdier moest eerst even wennen en was daarom de eerste weken enkel binnen in de dassenburcht te vinden. De laatste tijd laat het dier zich ook steeds meer zien in het buitenverblijf. Wij zijn extra blij met de komst van Timo, omdat een paar maanden geleden de laatste das in ons park overleed.”

“Daarmee verdween een belangrijke inheemse soort uit onze collectie. Ontzettend jammer, want de kans is klein dat bezoekers de soort in het wild tegenkomen. In de avond en in de nacht jaagt de das op eten, maar overdag slaapt het dier in een burcht”, legt Marianne uit. “Die burchten kunnen wel drie voetbalvelden groot worden en beschikken soms over wel tachtig verschillende ingangen.” De burcht en de das hebben sinds 2017 een beschermde status in Nederland.

In DierenPark Amersfoort is er wél altijd de mogelijkheid om een das te ontmoeten. Marianne: “Bij ons kun je namelijk een kijkje nemen in de burcht van het dier, zodat je kan zien waar de das slaapt en woont. Hopelijk krijgt Timo binnenkort gezelschap van een vrouwtje.” In het Woud, het themagebied dat in het teken staat van de Nederlandse natuur, dwaalt de bezoeker ook langs wolven en de zeer zeldzame eikelmuis. Op de onlangs geopende Kwetterterp ontdekt de bezoeker spelenderwijs van alles over de Nederlandse vogels.