Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting

Kwetterterp

Vanaf nu bezoek je de Woudwachter op de Kwetterterp. De Woudwachter is gek op de Nederlandse natuur, maar in het bijzonder op Nederlandse vogels. Boven op zijn terp ontdek je spelenderwijs alles over onze fluitende vrienden, terwijl de vogels om je heen kwetteren. De Kwetterterp, ontwikkeld in samenwerking met de Vogelbescherming, vind je in themagebied het Woud dat volledig in het teken staat van de Nederlandse natuur. Hier ontdek je onder andere wolven en dassen, maar beleef je ook waterpret in en rondom de Bosbeek.

Ontdek ook de Nederlandse natuur in DierenPark Amersfoort!

Dwaal door het Woud en ontdek dieren uit de Nederlandse natuur. Tussen de bomen zie je de wolvenroedel snellen, daal af onder de grond voor een bezoekje aan de familie das in hun Burcht.

Dieren spotten & waterpret

Ga op ontdekkingstocht door het Woud en ontdek nog veel meer dieren. Wie weet spot je wel, een konijn, eekhoorn of ijsvogel die gewoon vrij door het Woud lopen en vliegen. Even ravotten en uitrusten kan in en bij de Bosbeek midden tussen het prachtige groen.

Kwetterterp - DierenPark Amersfoort (45)

Ook de eikelmuis, het meest zeldzame knaagdier van Nederland, kom je in het Woud tegen. DierenPark Amersfoort en de Zoogdiervereniging werken dit jaar intensief samen tijdens het ‘Jaar van de Eikelmuis’ om dit diersoort extra te beschermen.

Kwetterterp - DierenPark Amersfoort (63)

Kwetterterp

Aan de rand van het Woud ontdek je de Kwetterterp. Hier woont sinds kort de Woudwachter die je graag uitnodigt voor een ‘housewarming’. De Woudwachter is een echte ‘vogel-fan’! In de werkschuur, woning en tuin kom je in kasten, op werktafels en via snuisterijen van alles te weten over de Nederlandse vogels. Zo kom je erachter welke vogel welk geluid maakt, pluis je een uilenbal uit en bekijk je het nest van een houtduif en een zwaluw van wel heel dichtbij.

Ook kom je erachter hoe je de vogels thuis zelf kan helpen. Hun leefomgeving wordt bijvoorbeeld steeds meer bedreigd door tuinen waarin steeds meer groen wordt vervangen door betegeling. De Woudwachter helpt je op weg met het maken van voer, veilige schuilplekken en het maken van nestplekken voor de vogels.

Wat kun je ontdekken in het Woud? 

  • Wolvenroedel
  • Familie das in hun Burcht
  • Zeldzaamste knaagdier van Nederland: de eikelmuis
  • Ooievaar
  • Wilde natuur die je ook buiten de verblijven tegenkomt (konijnen, eekhoorn, ijsvogel etc.)
  • Waterpret in de Bosbeek
  • Kwetterterp: educatief belevingsgebied over de Nederlandse vogels
  • Prachtige groene omgeving vol bijzonder bomen, struiken, planten en bloemen

Kwetterterp - DierenPark Amersfoort (57)

Veilig Samen Uit 

Beleef in DierenPark Amersfoort samen een veilig dagje uit! Bekijk voor je bezoek de maatregelen

Koop je tickets online 

Ben jij er klaar voor om DierenPark Amersfoort te bezoeken? Koop nú je online tickets, krijg 5% korting en laat de voorpret maar beginnen!

Koop je ticket

Uilencam

Neem een kijkje in de nestkast van de kerkuil! De uilencam bevindt zich op de Kwetterterp in DierenPark Amersfoort. Hier ontdek je spelenderwijs alles over Nederlandse vogels. De kerkuil is al eens eerder gespot op de Kwetterterp, zo zijn er uilenballen gevonden en hebben we de vogel met een camera vastgelegd. De broedperiode is vanaf februari tot soms ver in het najaar. Hopelijk trekt de kerkuil binnenkort in onze nestkast om te broeden!