Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Dierenpark Amersfoort

Wij laten jou een poepie ruiken

De voorjaarsvakantie staat voor de deur en dat betekent dat je weer een hoop kunt doen in ons park.

“Stroop je mouwen maar op, want Poep & ZOO komt eraan”, vertelt projectontwikkelaar Sharyl van den Born. “Er wordt heel wat af gepoept in de dierentuin en bezoekers kunnen tijdens de vakantie hun neus eens dieper in dit thema steken.”

Van 16 februari t/m 3 maart kun je in het park ruiken aan billen van een leeuw en met je hand in een toiletpot voelen. Ook kunnen jonge bezoekers het Poep-laboratorium instappen. “Onze professor is hier bezig met dé uitvinding van de eeuw om beter voor het milieu te zorgen, alleen heeft hij nog een beetje hulp nodig”, legt Sharyl uit. In het laboratorium leer je alles over de grote boodschap van de dieren. “Kinderen leren dat poep niet alleen grappig is, maar ook verrassend nuttig.”

Het klinkt gek, maar poep is belangrijker dan je denkt. “Tijgers laten hun drol in het water plonzen om hun geurspoor te verbergen en sommige vissen communiceren zelfs via scheten”, vertelt Sharyl. “Ook kunnen wij uit de poep van de dieren veel belangrijke informatie halen. Bezoekers komen een hoop te weten zodra zij hier in de wereld van de drol duiken.” Poep & ZOO is de hele voorjaarsvakantie te bezoeken en is gratis voor iedereen die een bezoekje brengt aan ons park.

Poep & ZOO DierenPark Amersfoort