Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

Trots op ons nieuwe Kinderpanel

DierenPark Amersfoort is dé dierentuin voor kinderen. Wij zijn er voor de jongste bezoekers (en natuurlijk de bezoekers die zich nog steeds heel jong voelen). Wij vinden het belangrijk dat zij na een bezoek aan ons park enthousiast zijn de natuur nog mooier te maken.

En dat vinden wij niet zomaar: de nieuwe generatie kan namelijk het verschil maken in een mooie wereld voor mens en dier. Dichtbij, maar ook ver van huis. Wij zijn daarom heel benieuwd hoe de kinderen denken over de dierbewoners, ons park en wat wij allemaal van plan zijn. Daarom zijn wij gestart met het Kinderpanel.

Sharon de Kruijff - DierenPark Amersfoort

Sharon de Kruijff is werkzaam bij de afdeling Merk & Missie. Daar houdt zij zich bezig met de communicatiekanalen van DierenPark Amersfoort, met een grote focus op het gebied van online. Zij staat in nauw contact met onze doelgroep en is in haar rol projectleider over het Kinderpanel.

De nieuwe generatie

In ons park werken heel veel collega’s met een grote passie voor en kennis over dieren, verblijven, educatie en nog veel meer. Iedereen heeft hetzelfde doel: van DierenPark Amersfoort een nóg leuker dierenpark voor kinderen maken. Wij vinden het belangrijk om daarom deze doelgroep in contact te brengen met de natuur. Het zal geen verrassing zijn: daar gaat het niet goed mee. Extreme klimaatveranderingen zorgen voor grote gevolgen voor de biodiversiteit. Bijvoorbeeld in je achtertuin, maar ook veel verder van huis, zoals in Afrika of in Azië. Wij willen de nieuwe generatie enthousiasmeren zich in te zetten voor een mooie toekomst voor dier en mens. De kinderen prikkelen op hun beurt weer ons. Wij zien in hen de helden van nu en van de toekomst; hun ideeën en hulp maken de dierentuin nóg beter.

Directeur Astrid Wassenaar verwelkomde deze zomer de elf leden van het Kinderpanel

Fans

Daarom heb ik de eer je ons Kinderpanel te mogen voorstellen. Dit panel bestaat uit een groepje jonge fans van de dieren van ons dierenpark. Vier keer per jaar komen zij samen om hun advies uit te brengen over verschillende onderwerpen. Het panel bestaat uit Tijmen, Sophie, Midas, Anniek, Marijn, Gio, Lize, Thom, Jurre, Roos en Elianne. Op de speciale Kinderpanelpagina maak je kennis met hen. Ik heb al een tijdje contact met de leden en hun enthousiasme is onmetelijk. Zij bruisen van de energie en staan te popelen om van start te gaan.

Maak kennis met de leden

De leden bruisen van de energie en staan te popelen om van start te gaan.

Kinderen een stem geven

Met het Kinderpanel geven wij kinderen een stem. Zij zijn, al klinkt dat wat gekkig en zakelijk, ‘gelijkwaardige stakeholders’, net als andere afdelingen en personen dat binnen het park zijn. De jonge generatie inspireert het dierenpark in het maken van keuzes voor concepten en in te zetten middelen. Er zijn natuurlijk heel veel onderwerpen waar het Kinderpanel een advies over kan geven. Denk aan welke dieren zij het leukst vinden, wat het thema van een vakantieprogramma mag worden en wat hun gedachtes zijn over toekomstige nieuwigheden. Ik heb aan alle afdelingen in het park gevraagd of zij ideeën voor het Kinderpanel hebben. Het resultaat was een lange wensenlijst, vier keer per jaar komt het panel bij elkaar, dus ik moest helaas een strenge selectie maken.

Chimpansees

De eerste sessie gaat over de plannen voor een nieuwe chimpanseeverblijf. Wij zijn erg benieuwd wat de kinderen te weten willen komen over de chimpansee en wat zij een mooi verblijf voor de apen vinden. Het panel gaat onder andere in gesprek met de dierverzorging, ontwerper, educator en communicatieafdeling over de invulling van het nieuwe verblijf. Naast dat er vragen worden beantwoord, gaat het panel ook kijken bij de chimpansees en worden zij uitgedaagd met allerlei activiteiten. Hoe tof is dat?! Dat je over vijftien jaar met je eigen kroost naar het dierenpark komt. Stand houdt bij de chimpansees en dan tegen je eigen dochter zegt: ‘Kijk, hier heeft papa aan meegewerkt!’.