Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

Kinderpanel

DierenPark Amersfoort is dé dierentuin voor jou en alle andere kinderen.

Hier ontdek je de natuur in ons bos vol avontuur. Het is belangrijk dat we de dieren, bomen en planten beschermen; voor nu en in de toekomst. Dicht bij huis in je achtertuin, maar ook ver weg, bijvoorbeeld in Afrika. Daar kun jij bij helpen! Jouw ideeën en hulp zijn hartstikke belangrijk ons dierenpark nog mooier te maken en om beter voor de natuur te zorgen. Als lid van ons Kinderpanel denk je met ons mee. Je geeft je mening en voert opdrachten uit samen met de andere kinderen in het panel.

Geef je op: Kinderpanel 2024/2025

Wij zoeken nieuwe leden voor het Kinderpanel van 2024/2025. Wil jij meedenken over DierenPark Amersfoort en een hoop te weten komen over de dieren en het park? Geef je uiterlijk 26 mei op!

Aanmelden

Kinderpanel van 2023/2024

In de zomer van 2023 hebben wij tien nieuwe leden van het Kinderpanel verwelkomd. Maak kennis met Jimi, Lorette, Floris, Jelte, Charlotte, Julia, Juliet, Benjamin, Sia en Floris.

Floris

11 jaar, lievelingsdier: olifant

Ik ben gek op dieren en wil de dierentuin heel graag aan mijn kleine babybroertje laten zien. Ik ben creatief en kan leuke dingen bedenken. Daarom kan ik de dierentuin goede adviezen geven. Maar ik wil dit jaar ook zelf veel leren en samen met andere kinderen leuke dingen bedenken. In mijn vrije tijd kickboks ik en speel ik graag met vrienden. Maar ik vind het ook leuk om te gamen.

Feitje: ik kan het geluid van een dolfijn nadoen.

Lorette

10 jaar, lievelingsdier: pinguïn

De pinguïn is mijn lievelingsdier. Ik spaar zelf ook pinguïns. Maar ik houd ook van voetballen en knutselen. Ik ben een dierenkenner, ik weet hoe zij zich voelen. Dat komt omdat ik thuis zelf ook dieren heb. Dit jaar hoop ik nog meer te weten te komen over hoe je goed voor dieren moet zorgen. Ik wil meedenken met het dierenpark, zodat een dagje uit leuker wordt voor mensen, maar ook goed is voor de dieren.

Feitje: ik kan niet niesen. Wanneer ik nies, moet ik altijd hoesten. Dan maak ik een heel gek en raar geluid.

Jelte

9 jaar, lievelingsdier: Amerikaanse zeearend

Vogels vind ik superleuk. Het liefst zoek ik deze dieren, terwijl ik buiten speel of voetbal. Maar andere dieren vind ik ook interessant. Ik vind het leuk dat ik andere kinderen ontmoet die ook veel weten over dieren. Maar stiekem hoop ik dat ik hen ook een paar dingen kan bijbrengen die ik wel weet en zij nog niet weten.

Feitje: ik heb een dierenverzameling, zoals een vogelschedel, een stekel van een stekelvarken en een hoornaar.

Charlotte

10 jaar, lievelingsdier: hond, panda en tijger

Het lijkt mij heel leuk om mee te denken met het dierenpark en met iedereen die er werkt. Ik ben zelf erg creatief. Ik knutsel namelijk graag, houd van turnen en speel veel buiten. Ik werk graag met dieren, mijn tweelingzus en ik werken bij de kinderboerderij. Dit vinden we echt heel leuk. Ik hoop dit jaar heel veel te weten te komen over hoe het er precies aan toe gaat in de dierentuin. Ik heb er heel veel zin in!

Feitje: ik ben een eeneiige tweeling. Mijn tweelingzus Julia is ook lid van het Kinderpanel.

Julia

10 jaar, lievelingsdier: hond, tijger en leeuw

Ik ben dol op dieren en ik wil graag iets voor de dieren doen. Daarom denk ik mee voor DierenPark Amersfoort. Ik ben creatief, enthousiast en ben een echte doorzetter. Ik speel veel buiten, houd van turnen, tekenen en knutselen. Net als mijn zus Charlotte werk ik ook met veel plezier bij de kinderboerderij. Ik kan niet wachten om over de verzorging van dieren te leren en om weetjes over de dierentuin te ontdekken.

Feitje: ik ben een eeneiige tweeling. Mijn tweelingzus Charlotte is ook lid van het Kinderpanel.

Jimi

10 jaar, lievelingsdier: anaconda

Ik ben super enthousiast over de dierentuin en wil mijn liefde voor dieren en de natuur ook overbrengen op andere kinderen. Ik wil dat zij ook blij van worden van dieren en de natuur. Mijn hobby’s zijn drummen, scouting en alles te weten komen over de natuur. Ik ben heel benieuwd naar het gedrag van dieren, hoe het dierenpark werkt en hoe de verzorging van de dieren gaat.

Feitje: ik ben de opvolger van Freek Vonk.

Benjamin

7 jaar, lievelingsdier: ringstaartmaki en zeepaardje

Ik zit in een rolstoel, hierdoor kan ik goed verzinnen hoe het park rolstoelvriendelijker gemaakt kan worden. Ik ben heel nieuwsgierig. Ik wil graag weten tegen welke uitdagingen het park aanloopt en hoe wij kunnen helpen. Thuis vind ik het leuk om met lego te spelen. Ook doe ik aan rolstoelhockey. Ik ben dus ook sportief.

Feitje: ik ben fan van Freek Vonk. Door zijn video’s te kijken weet ik veel over dieren.

Sia

8 jaar, lievelingsdier: roofvogels

Ik vind het superleuk om lid te zijn van het Kinderpanel en om met andere kinderen samen te werken. Ik houd van dieren. En wist je dat ik goed kan klimmen? Papa heeft zelfs een klimwand voor me gemaakt! Als ik niet klim, dan ben ik aan het dansen of turnen. Oh, en ik wil nog veel meer leren over hoe je dieren moet verzorgen.

Feitje: thuis heb ik een hamster die Hamsie heet. Als ik nog een dier mag, wil ik een parkiet.

Juliet

9 jaar, lievelingsdier: aap

Ik heb een heleboel hobby’s: theater spelen, schaatsen, skaten, knutselen, tekenen en klimmen. Maar voor het DierenPark maak ik natuurlijk tijd vrij. Ik houd van dieren en vind het leuk om met andere kinderen creatieve ideeën te bedenken. Het is leuk om dit samen uit te werken. Dan hoop ik ook een kijkje achter de schermen te krijgen.

Feitje: ik heb zelf geen poes als huisdier, maar poezen komen altijd op mij af. Dan geven zij me kopjes.

Floris

10 jaar, lievelingsdier: ringstaartmaki

Ik wilde zó graag bij het Kinderpanel. Ik vind het namelijk superleuk om mee te denken over wat er gebeurt in het park. Zowel voor als achter de schermen. Wist je dat ik in mijn vrije tijd zing en dans? Door in het panel te zitten hoop ik te leren wat er allemaal achter de schermen gebeurt in het dierenpark!

Feitje: ik ben geboren met een wijnvlek en ik heb twee verschillende kleuren ogen.

Kinderpanel van 2023/2024

Jimi, Benjamin, Jelte, Floris, Floris, Lorette, Sia, Julia, Juliët en Charlotte 

Kinderpanel van 2022/2023

Jasmijn, Lars, Floris, Julian, Jonah, Thijmen, Yvaine, Perle, Ruben en Siebe

Kinderpanel van 2021/2022

Het allereerste Kinderpanel van DierenPark Amersfoort: Anniek, Jurre, Roos, Lize, Sophie, Tijmen, Thom, Gio, Midas en Marijn.

Groepsfoto Kinderpanel 2021-2022