Tickets Korting
Tickets Korting

Kinderpanel

DierenPark Amersfoort is dé dierentuin voor jou en alle andere kinderen.

Hier ontdek je de natuur in ons bos vol avontuur. Het is belangrijk dat we de dieren, bomen en planten beschermen; voor nu en in de toekomst. Dicht bij huis in je achtertuin, maar ook ver weg, bijvoorbeeld in Afrika. Daar kun jij bij helpen! Jouw ideeën en hulp zijn hartstikke belangrijk ons dierenpark nog mooier te maken en om beter voor de natuur te zorgen. Als lid van ons Kinderpanel denk je met ons mee. Je geeft je mening en voert opdrachten uit samen met de andere kinderen in het panel.

Aanmelden Kinderpanel 2023/2024

Wil jij een plek in het Kinderpanel bemachtigen? Dat vinden wij superleuk! Wij zijn weer op zoek naar nieuwe leden. Je kunt je tot 28 mei aanmelden.

Aanmelden

Kinderpanel van 2022/2023

In de zomer van 2022 hebben wij elf nieuwe leden van het Kinderpanel verwelkomd. Maak kennis met Jonah, Perle, Ruben, Yvaine, Siebe, Roxanne, Thijs, Julian, Lars, Floris en Jasmijn.

Jonah

11 jaar, lievelingsdier: giraffe

Jonah - Kinderpanel DierenPark Amersfoort

Ik wil later bioloog worden. Ik houd van dieren en de natuur en ben heel benieuwd hoe het eraan toegaat in een dierentuin. Ik vind het dan ook heel leuk om lid te zijn van het Kinderpanel! Ik zit nu al bomvol dierenkennis en wil hier graag met andere kinderen en volwassenen over praten. 

Feitje: ik houd van alle dieren, maar stiekem vind ik de giraffe het allerleukst.

Perle

9 jaar, lievelingsdier: onze hond Laud en prairiehondje

Perle - Kinderpanel DierenPark Amersfoort

Ik kijk graag naar wilde dieren met mijn papa en opa en ben dus ook vaak in de natuur te vinden. Daar leer ik heel veel van. Ik hoop straks nog meer te weten te komen over dieren en hoe je ze verzorgt. Ik ben vaak tussen de dieren te vinden, maar ik vind het ook leuk om met andere kinderen te praten en samen te werken. Ik heb er heel veel zin in!

Feitje: ik kan Dance Monkey op de piano spelen.

Ruben

8 jaar, lievelingsdier: python

Ruben - Kinderpanel DierenPark Amersfoort

Ik houd van plezier maken en speel graag buiten met mijn vrienden. Ik vind dieren reuze interessant en weet er best veel over! Ik vind het leuk om nieuwe dingen te bedenken en om met andere kinderen samen te werken. Samen komen wij vast op heel goede ideeën waar de dierentuin hopelijk iets mee kan. 

Feitje: ik ben niet groot, maar wel heel slim.

Yvaine

10 jaar, lievelingsdier: witte tijger, tijger en hond

Yvaine - Kinderpanel DierenPark Amersfoort

Al dansend, zingend en grapjes makend ga ik door het leven. Ik ben een blij persoon en wil andere mensen ook blij maken. Ik zit vol goede ideeën. Ik wil verschillende ideeën uitdenken en vormgeven. Zo wil ik bijvoorbeeld ook aandacht geven aan mensen met een beperking, zodat zij ook helemaal kunnen genieten van hun dagje uit. Dat vind ik heel belangrijk!

Feitje: ik ben gek op Harry Potter.

Siebe

8 jaar, lievelingsdier: cheeta en roofvogels

Siebe - Kinderpanel DierenPark Amersfoort

Het is mijn droom om later in een dierentuin te werken. Hopelijk geeft het Kinderpanel mij een goed beeld hoe dit zal zijn en hoe ik dit kan bereiken. Ik ben graag buiten en vind het leuk om met mijn vrienden buiten te spelen en te voetballen Maar ik kan ook rustig een boekje lezen.

Feitje: ik kan mijn oren bewegen.

Roxanne

12 jaar, lievelingsdier: ringstaartmaki

Roxanne - Kinderpanel DierenPark Amersfoort

Ik maak sieraden, ik teken en ik kan goed naaien. Ik ben dus creatief bezig met mijn handen, maar ook bedenk ik veel creatieve ideeën. Ik heb veel hobby’s, maar voor het Kinderpanel maak ik alle tijd vrij. Ik ken de dierentuin erg goed, want ik ben hier al heel vaak geweest. Ik vind het heel speciaal dat ik lid mag zijn.

Feitje: ik ben dol op films kijken.

Thijs

12 jaar, lievelingsdier: otter

Thijs - Kinderpanel DierenPark Amersfoort

Ik houd ervan om buiten te zijn. Ik geniet als ik op scouting ben, maar ook wanneer ik door de dierentuin loop. Ik ken de dierentuin inmiddels op mijn duimpje. Omdat ik heel fantasierijk ben, denk ik dat ik goed kan helpen en verbeteringen zie. Ik ben benieuwd welke plannen we bedenken en ik wil leren hoe we samen deze plannen gaan aanpakken.

Feitje: ik schrijf een boek.

Julian

10 jaar, lievelingsdier: luiaard

Julian - Kinderpanel DierenPark Amersfoort

Ik houd ervan mooie auto’s te spotten, maar kijk ook graag naar dieren. De luiaard is mijn lievelingsdier, dus die heb ik al vaak in de diertuin gespot. Ik weet wat kinderen leuk vinden in een dierentuin en ben ook erg benieuwd hoe dingen bedacht worden achter de schermen. Het lijkt mij leuk om daarover mee te denken. 

Feitje: ik kan super snel en super goed rekenen.

Lars

11 jaar, lievelingsdier: Aziatische olifant

Lars - Kinderpanel DierenPark Amersfoort

Over de hele wereld bezoek ik dierentuinen. Dat is mijn grootste hobby. Ik heb al veel verschillende dierentuinen gezien en ik weet er veel over. Daarom zit ik nu bomvol ideeën. Misschien dat ik later ook wel in een dierentuin wil werken, daar hoop ik komend jaar achter te komen. Ik ben heel benieuwd hoe de het zal zijn!

Feitje: ik verzamel over de hele wereld dierentuinfolders en plattegronden.

Floris

10 jaar, lievelingsdier: prairiehondje

Floris - Kinderpanel DierenPark Amersfoort

Ik houd van de natuur en wil dat dieren zich thuis voelen in hun leefomgeving. Daarom wil ik meedenken hoe we de natuur zo goed mogelijk kunnen namaken in de dierentuin. Ik ben als bezoeker al vaak in de dierentuin geweest en  heb inmiddels al een heleboel ideeën opgedaan. Ik heb veel fantasie en weet hoe we het dierenpark nog leuker kunnen maken.

Feitje: ik ben een echt gezelligheidsdier.

Jasmijn

11 jaar, lievelingsdier: paard, hond en tijger

Jasmijn - Kinderpanel DierenPark Amersfoort

Een dag zonder dier, is een dag geen plezier! Dat is mijn motto. Ik ben een grote dierenvriend en word heel blij als ik in een dierentuin ben. Ik heb dan ook veel lievelingsdieren, zoals paarden, honden en tijgers. In het Kinderpanel hoop ik een boel te leren: van het verzorgen van de dieren, tot aan het realiseren van kinderdromen.

Feitje: ik bedenk liedjes en zing het liefst de hele dag.

Kinderpanel van 2021/2022

Het allereerste Kinderpanel van DierenPark Amersfoort: Anniek, Jurre, Roos, Lize, Sophie, Tijmen, Thom, Gio, Midas en Marijn.

Groepsfoto Kinderpanel 2021-2022