Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

Stokstaartjes geboren

Na ruim twintig jaar zijn er drie stokstaartjes geboren in DierenPark Amersfoort. “Een heel bijzonder moment, want een stokstaartgeboorte is lang niet vanzelfsprekend”, vertelt dierverzorger Marc Belt.

“Voordat stokstaarten een liefdeskoppel vormen, moeten zij elkaar heel leuk vinden. Na twee decennia is er nu een match tussen een mannetje en een vrouwtje en dat resulteert nu in een drietal jongen waar het heel goed mee gaat.”

Al heel wat jaren leven deze Afrikaanse roofdiertjes in het dierenpark, maar geboortes bleven lange tijd uit. “Stokstaartjes zijn kieskeurig in het kiezen van hun liefdespartner. Er moet een sterke klik zijn tussen de twee voor zij op een roze wolk belanden.” Een zwangerschap duurt bij deze dieren ongeveer 2,5 maand. “Bij de geboorte zijn de jongen eerst nog blind, doof en kaal. Na ongeveer tien dagen gaan hun ogen en oren open en verkennen zij de wereld. Als moeder op zoek gaat naar voedsel, babysit de rest van de groep; het zijn heel zorgzame dieren.”

De geboorte van deze drie stokstaartjes stemt hoopvol. Marc: “Er hangt liefde in de lucht, dus misschien kunnen wij binnenkort meer geboortes verwachten. Hopelijk mag het park op 11 mei weer de poorten openen en kunnen de bezoekers op kraamvisite komen in DierenPark Amersfoort.