Tickets Tot € 9,50 korting
Tickets Tot € 9,50 korting
Dierenpark Amersfoort

Sneeuwhart voor de tijgers

Siberische tijgers Ilya en Angara worden vandaag verrast met een hartverwarmend sneeuwhart. “Met Valentijnsdag in aantocht krijgen ook de tijgers wat extra liefde. Zij ontdekten vanochtend een hart van sneeuw in hun verblijf met daarin stukjes vlees verstopt”, vertelt dierverzorger Rob Holterman.

De Siberische tijgers, die van oorsprong voorkomen in gebieden waar het flink kan sneeuwen, zijn van nature ingesteld op kou. “Deze witte dagen zijn dan ook fantastisch voor de dieren: de tijgers stuiven vol energie door hun besneeuwde verblijf heen”, leg Rob uit. “Zij rollen naar hartenlust door het sneeuwhart. Het is hartverwarmend om te zien hoe de sneeuw een ideale verrijking is voor deze roofdieren.”

DierenPark Amersfoort is wegens de lockdown gesloten voor bezoekers. De vele steunbetuigingen die wij mogen ontvangen, zijn echter een hart onder de riem. Via de site van DierenPark Amersfoort wordt de mogelijkheid gegeven om een donatie te doen. Bijvoorbeeld voor verrijking, voedsel en onderhoud aan de verblijven. Rob: “Wij hopen dat iedereen vóór, tijdens en na Valentijnsdag wat extra liefde wil geven aan de dierbewoners van DierenPark Amersfoort.”