Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

Smsje bij geboorte olifant

Voor de dierverzorgers in DierenPark Amersfoort is het aftellen begonnen. “Elk moment kan er een olifantje geboren worden”, vertelt olifantenverzorger Richard van Sluis. “Wie meteen een berichtje wil ontvangen zodra de kleine slurf is geboren, kan ‘OLIFANTJE’ sms’en naar 3669.” De opbrengst van de sms-actie, waarbij mensen een donatie naar keuze doen, gaat naar de olifanten in het wild.

Het Amersfoortse dierenpark kijkt uit naar de uitbreiding van de olifantenfamilie. “Het is natuurlijk fantastisch dat er straks weer een kleine reus rondloopt”, aldus Richard. “Wij willen het moment van de bevalling niet missen, daarom slapen wij de komende tijd geregeld bij de olifanten. Zodra moeder Indra bevalt, versturen wij meteen een berichtje aan iedereen die zich heeft aangemeld voor de sms-alert. De bevalling laat zich natuurlijk niet voorspellen, dus wees er ook op bedacht dat je dit berichtje midden in de nacht kunt krijgen. Dan is het een kwestie van vliegensvlug naar de website van het dierenpark gaan om de kleine live via de webcams de eerste stapjes te zien zetten. Spannend.”

Iedereen die een berichtje wil krijgen zodra het olifantje ter wereld is, kan zich aanmelden voor de sms-alert door ‘OLIFANTJE’ te sms’en naar 3669. “Na het versturen van de sms kun je zelf kiezen welk bedrag je wilt doneren. Hiermee steun je de olifanten in het wild”, vertelt de dierverzorger. “Alle opbrengst gaat naar een lokaal project in India dat het leefgebied van Aziatische olifanten in het wild beschermt. Erg mooi dat we op deze manier samen ook kunnen bijdragen aan het helpen van de soortgenoten van onze olifanten in India.” De olifantenfamilie is op dit moment al 24/7 live te volgen via de webcams die in het verblijf hangen van DierenPark Amersfoort.

Lees meer over de komst van het olifantje