Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

Prairiehondjes geboren

DierenPark Amersfoort verwelkomt nieuwe bewoners op de Prairie. Er is een aantal prairiehondjes geboren, de eerste zijn al buiten het gangenstelsel gezien. “Hoeveel het er precies zijn, is lastig te zeggen. De eerste weken na de geboorte leven de jongen onder de grond, in de gangenstelsels die de prairiehondjes zelf hebben gegraven”, vertelt dierverzorger Kiki Klomp. Waarschijnlijk zullen er meerdere volgen.

De kolonie bestaat uit meerdere families die elk een eigen gangenstelsel heeft. “De gangen hebben meerdere kamers met een eigen functie”, legt Kiki uit. “Elke familie heeft een eigen slaapkamer en een aparte kraamkamer. De eerste zes weken verblijven de jongen in de kraamkamer. Hierin worden zij verzorgd door de moeder.” Prairiehondjes worden doof, blind en kaal geboren. Pas wanneer hun zintuigen zijn ontwikkeld en zij een vacht hebben, komen de jongen voor het eerst boven de grond.

Zwartstaartprairiehondjes komen in de natuur voor in Canada, de Verenigde Staten en een deel van Mexico. Om met elkaar te communiceren, maken prairiehondjes twaalf verschillende kreten. Dit geluid lijkt op het geluid dat jonge hondjes maken. Daar dankt de prairiehond de naam aan. “Wij verwachten dat er nog een aantal jongen onder de grond verstopt zit. Binnenkort komen ook zij tevoorschijn”, voorspelt Kiki. Bezoekers kunnen de zwartstaartprairiehondjes bewonderen op de Prairie in DierenPark Amersfoort.