Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

Nieuwe boa constrictor

Er is een nieuwe boa constrictor gearriveerd in DierenPark Amersfoort. Nadat de vorige boa overleed, is met deze nieuwe bewoner de boa constrictor na maanden weer terug in de diercollectie van het park. De grote wurgslang is de nieuwste bewoner van het Honderdduizend Dierenhuis. Het mannetje komt uit Duitsland en is vijftien jaar. “Inmiddels is de boa gewend aan zijn nieuwe onderkomen”, vertelt dierverzorger Paul Rodewijk.

“Regelmatig ligt de boa uitgestrekt langs het water, maar hij vindt het ook heerlijk om af te koelen in de vijver zelf”, vertelt Paul. “Van daaruit kun je het reptiel ook goed bewonderen.” De eerste dagen was de wurgslang schuw en verstopte hij zich tussen de planten. Na enkele dagen was het reptiel gewend aan zijn nieuwe verblijf, inmiddels laat de volwassen man zich regelmatig zien aan de bezoekers die voorbij lopen. “Opvallend aan dit reptielensoort is dat de slang de prooi in een keer doorslikt. Slangen kunnen namelijk niet kauwen”, legt Paul uit. “Het is een interessant diersoort die erg populair is onder onze bezoekers.”

Nieuwe boa constrictor aangekomen in DierenPark Amersfoort

Dierentuinen aangesloten bij EAZA (European Association of Zoos and Aquaria) wisselen onderling dieren uit om een gezonde populatie in stand te houden. Paul: “De mannelijke boa komt uit Tierpark Hellabrunn in München. De vorige boa constrictor is overleden, vandaar dat er plek vrijkwam voor deze grote man. Boa constrictors zijn solitair levende dieren, dat betekent dat zij meestal alleen leven.” Ondanks zijn lange lijf, kan deze wurgslang zich goed verstoppen. “Soms kun je de boa lastig vinden. Dan ligt hij waarschijnlijk achterin het verblijf onder de bananenboom”, tipt Paul. Bezoekers kunnen de boa constrictor ontmoeten in het Honderdduizend Dierenhuis in DierenPark Amersfoort.