Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting

Laadpalen in gebruik

DierenPark Amersfoort heeft achttien elektrische laadpunten (negen laadpalen) in gebruik genomen. Wethouder Roald van der Linde (Gemeente Amersfoort, ‘Mobiliteit en luchtkwaliteit’) nam met het opladen van een auto, de laadpalen officieel in gebruik.

“Net als het dierenpark heeft onze gemeente duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De verduurzaming van een van onze grootste toeristische trekpleisters is een stap waar wij als groene stad blij mee zijn.”

“De laatste jaren merken wij een stevige groei in het gebruik van de elektrische auto onder onze bezoekers, een duurzame vooruitgang die wij belangrijk vinden. Daarom hebben wij samen met Scopius EV Charging de handen ineengeslagen”, legt Clemont Struik (Veiligheid & Milieu) uit. “In ons park is verduurzaming een van de belangrijkste streefpunten, maar de afgelopen jaren zijn al verschillende duurzame stappen gemaakt. Dit leverde zelfs een Gouden Green Key op. Denk aan het verduurzamen van verlichting, gebruik van FSC-gecertificeerd hout en het verwarmen van water door zonneboilers. Ook kunnen bezoekers hun oude telefoons en cartridges inleveren. Dit wordt gebruikt om nieuwe telefoons te maken. De opbrengst van deze inzamelactie gaat bovendien naar het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund dat zich inzet voor de natuur en dieren in het wild.”

Het verduurzamen van onze parkeergelegenheid is een logische vervolgstap. Clemont: “Wij bieden daarom graag het gebruik van laadpalen aan. Wij zijn blij dat bezoekers steeds bewuster met hun leefomgeving omgaan. Dit inspireert ons om de komende tijd nog meer groene stappen te zetten in DierenPark Amersfoort.”

Meer over duurzaamheid

Bij het reilen en zeilen van ons dierenpark wordt de nodige energie verbruikt. Dit doen wij graag zo duurzaam mogelijk. Goed voor de directe omgeving én voor de leefgebieden van dieren in het wild. Bekijk onze duurzame oplossingen.