Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

Herfstpret voor leeuwenwelpen

In DierenPark Amersfoort worden herfstblaadjes gebruikt om de leeuwenwelpen te verrassen. In het bosrijke park dwarrelen er in de herfst veel bladeren naar beneden.

“Helemaal na de flinke wind van afgelopen nacht. Wij verzamelen de gevallen blaadjes en maken er grote hopen van voor de dieren. Zo vinden onze welpen het heerlijk om in zo’n hoop te ravotten”, vertelt dierverzorger Rob Holterman.

“De grote hoop bladeren trok meteen hun aandacht; de leeuwen sprongen er direct op af. De welpen vinden het heerlijk om door het bladerdek te rollen en zij maken de vrolijkste sprongen in de grote bladstapels. De bladeren zijn niet alleen een goede verrijking voor de leeuwen, maar ook een goede vorm van recycling”, licht Rob toe. Naast blaadjes vallen ook eikels, kastanjes en beukennootjes uit de bomen. Daar zijn de eekhoorns dan weer dol op “en die zie je dan ook in het hele park over paden razen en in bomen snellen om er deze maanden warmpjes bij te zitten”.

Ook voor de bezoekers valt er genoeg herfstpret te beleven. Het park is momenteel getooid in de mooiste herfstkleuren. Vooral in het Dinopark waar de bezoekers nog de gehele vakantie kunnen genieten van de DinoAdventures in DierenPark Amersfoort.