Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

Geelborstkapucijnaapje geboren

Er is een geelborstkapucijnaap geboren in DierenPark Amersfoort. “De kleine verkent het verblijf vanaf de rug van de moeder”, vertelt dierverzorger Marianne Spies. Het jong is gezond en kijkt nieuwsgierig om zich heen.

Na een draagtijd van zes maanden is het kapucijnaapje ter wereld gekomen. Het geslacht is nog niet bekend. “Binnen de groep heerst er een strenge hiërarchie. Door de geboorte van haar jong neemt de moeder direct een belangrijkere positie in binnen de groep”, vertelt Marianne. “Geboortes leveren zo een belangrijke bijdrage aan de groepsdynamiek.” Nu klampt het kleintje zich nog vast aan de moeder, maar langzamerhand zal het dier steeds vaker zelf op avontuur gaan. Het jong leert door goed naar de volwassen kapucijnapen te kijken.

Geelborstkapucijnaap geboren

Geelborstkapucijnapen worden in de natuur bedreigd. Deze apensoort leeft in de natuur in de tropische regenwouden van Brazilië, maar veel bomen in dit leefgebied worden gekapt. Daardoor wordt hun leefomgeving steeds kleiner. In het dierenpark leven de geelborstkapucijnen op het eiland bij de Expeditie-rivier. “Als je geluk hebt, vaar je in je fietsboot onder deze apen door”, tipt Marianne. Het jong en de rest van de groep zijn te bewonderen in DierenPark Amersfoort

Geelborstkapucijnaap geboren