Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

DierenPark Amersfoort start met Kinderpanel

DierenPark Amersfoort is gestart met het Kinderpanel. “Vanaf nu geven wij kinderen een stem in het beleid van het dierenpark”, vertelt projectleider Sharon de Kruijff.

“De nieuwe generatie kan namelijk het verschil maken in een mooiere wereld voor mens en dier. Wij zijn daarom heel benieuwd hoe de kinderen denken over de dierbewoners, ons park en wat wij allemaal van plan zijn. Het panel bestaat uit elf kinderen tussen de acht en twaalf jaar. “Wij zien in de kinderen de helden van nu en van de toekomst; hun ideeën en hulp maken onze dierentuin nóg beter”, legt Sharon uit.

De eerste sessie van het Kinderpanel ging over een eventueel nieuw chimpanseeverblijf en uit die sessie zijn veel inspirerende ideeën naar voren gekomen”, vertelt Sharon. Tijdens de sessie ging het panel in gesprek met de dierverzorgers, ontwerper, educator en communicatieafdeling. Er werd gedacht aan zowel de chimpansees als de bezoekers. De ideeën liepen uiteen van informatieve rangerhutjes tot touwbruggen voor de apen en van een combinatie met een horecalocatie tot een buitenverblijf vol met bomen en verrijking.”

Ook de panelleden zelf zijn enthousiast. Sophie (acht jaar): “Ik vind het belangrijk dat alle dieren een goed leven hebben en de beste verzorging krijgen. Alle kinderen die naar het dierenpark komen, moeten een leuke dag hebben en veel kunnen leren over alle verschillende dieren.” Jurre (twaalf jaar): “Ik wil de dierentuin helpen om alles zo goed mogelijk te maken voor de dierbewoners van het park, maar ook voor de dieren in het wild.” Projectleider Sharon: “Het werken met het Kinderpanel is zeer inspiratievol. Ik verheug me daarom zeer op de volgende sessie met het Kinderpanel van DierenPark Amersfoort.”

Maak hier kennis met de kinderen van het Kinderpanel!