Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

DierenPark Amersfoort opent Kwetterterp

Vanaf de voorjaarsvakantie ontdekt de bezoeker van alles over de Nederlandse vogels op de Kwetterterp. “Iedereen is uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan de Woudwachter. De Woudwachter is gek op de Nederlandse natuur, maar in het bijzonder op Nederlandse vogels”, legt educator Carlijn uit.

Nieuwsbericht 3 februari 2022

“Op de terp ontdekken de bezoekers spelenderwijs van alles over onze fluitende vrienden, terwijl de vogels om je heen kwetteren. Op de Kwetterterp kom je erachter hoe leuk en belangrijk het is om je tuin en balkon ‘vogelvriendelijk’ in te richten.” Dit interactieve, educatieve gebied wordt gerealiseerd in samenwerking met de Vogelbescherming.

Lees alles over de Kwetterterp

“Nu de Woudwachter aan de rand van het Woud, een themagebied dat volledig in het teken staat van de Nederlandse natuur, is neergestreken, word je uitgenodigd voor een housewarming in de openlucht. In een sfeervolle woning, vogelvriendelijke tuin en innovatieve werkschuur kom je in kasten, op werktafels en via snuisterijen van alles te weten over de Nederlandse vogels”, vertelt Carlijn. “Zo kom je erachter welke vogel welk geluid maakt, pluis je een uilenbal uit en bekijk je het nest van een boomklever en een zwaluw van wel heel dichtbij. Maar er valt nog veel meer te ontdekken voor mens en vogel, zo zijn wij op dit moment druk bezig met het ophangen van veertig vogelhuisjes.”

DierenPark Amersfoort vindt het belangrijk om kinderen te enthousiasmeren om zich in te zetten voor een mooie wereld voor mens en natuur. Carlijn: “Wij zetten ons in voor de fauna en flora ver weg, maar ook dicht bij huis. In het Woud dwaalt de bezoeker al een aantal jaren langs onder andere dassen, wolven en de zeer zeldzame eikelmuizen. Als je extra goed speurt, kun je ook eekhoorns, konijnen en ijsvogels spotten. Met de opening van de Kwetterterp breiden wij dit themagebied over de Nederlandse natuur uit. De komende tijd besteden wij nog veel meer aandacht aan de Nederlandse natuur. Houd daarvoor de online kanalen van DierenPark Amersfoort in de gaten.”