Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting

Chimpanseejong

Vrolijk geboortenieuws! In februari is er een kleine chimpansee geboren in ons park. Op deze pagina houden wij je op de hoogte rondom het kleintje.

De naam van de kleine chimpansee is bekend!
3 april 2019

Vandaag is de naam bekend gemaakt van de kleine chimpansee die een maand geleden is geboren. Kinderen hielpen vandaag mee met een verrassing voor het jong en zij kregen de naam als eerste te horen. Wij noemen de jonge dame Malaika.

Malaika

Via een namenwedstrijd konden bezoekers suggesties indienen voor een chimpanseenaam. Honderden reacties stroomden binnen, daar hebben wij een leuke naam uit gekozen. De naam is goed uitspreekbaar en in Afrikaanse sferen, precies wat we zochten. Malaika is een Afrikaanse meisjesnaam en betekent ‘engel’.

Kleine chimpansee is een vrouwtje!
29 maart 2019

Wij weten het zeker: de kleine chimpansee die een maand geleden is geboren, is een vrouwtje. Wij hadden al vermoedens, maar inmiddels hebben wij het geslacht goed kunnen zien. De chimpanseegroep is uitgebreid met een kleine dame.

Malaika bij Chura

De pas geboren chimpansee is druk bezig om de wereld te ontdekken en krijgt veel aandacht uit de groep. De chimpanseegroep gaat zo goed om met deze nieuweling, dat moeder het jong af en toe al naast zich op de grond legt. Dat is een heel goed teken.

Kleine chimpansee geboren!
23 februari 2019

Tijdens de ochtendronde op 23 februari zagen de dierverzorgers in de armen van chimpansee Chura een klein aapje liggen. Er is een kleine chimpansee geboren! Chura gedraagt zich als een echte moeder en zorgt goed voor haar jong.

chimpanseejong

Het kleintje ligt veilig tegen de borst van moeder aan, dus wij hebben nog niet kunnen ontdekken of het een mannetje of vrouwtje is, het geslacht is daarom nog niet bekend. Wil je het kleintje spotten, zoek dan goed naar het kopje. Kom jij de kleine chimpansee bewonderen?

Plan hier je bezoek