Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting

Active Ants adopteert koninginmier

De koninginmier van de parasolmierkolonie in DierenPark Amersfoort is geadopteerd en heeft een naam gekregen: ‘Amarant-Evitca’.

Ghislaine Anaya, medewerker van het Nieuwegeinse logistiekbedrijf Active Ants, bedacht samen met haar twee dochters de naam. “Amarant’ betekent de ‘onverwelkbare schoonheid’ en ‘sterke onsterfelijke’. Toepasselijk voor een mierenkoningin die wel vijftien jaar kan worden”, legt Ghislaine uit. “De eerste naam eindigt ook nog eens op ‘ant’ en in de tweede naam is het woord ‘active’ omgedraaid. Een verwijzing naar onze bedrijfsnaam.”

Eerder dit jaar startte DierenPark Amersfoort de steunactie ‘Adopteer een mier’ om het dierenpark te ondersteunen in een periode van sluitingen en beperkte capaciteit wegens geldende RIVM-maatregelen. In het Honderdduizend Dierenhuis krioelen namelijk ruim 500.000 Zuid-Amerikaanse mieren langs en boven de bezoekers. Deze parasolmieren brengen blaadjes naar de schimmel. Hierin leeft de koninginmier. Zij is de enige mier van de kolonie die eitjes legt en is erg belangrijk voor de mierenkolonie. Zolang zij leeft, gaat het goed met de groep. De koningin, die een stuk groter is dan de andere mieren, laat zich nauwelijks zien en heeft daardoor een mythisch imago.

Met de adoptie van de koninginnemier is Active Ants ook hoofdsponsor geworden van de mierenkolonie in DierenPark Amersfoort. “Voor ons een logische samenwerking, want in ons bedrijf krioelt het al jaren van de – deels geautomatiseerde – mieren, die ervoor zorgen dat dagelijks duizenden pakketjes worden ingepakt en verstuurd”, legt Active Ants-directeur Jeroen Reedijk uit. “Net als bij de échte parasolmieren, heeft ook iedere ‘robot-mier’ een eigen taak. Samenwerken is de crux. Bovendien kent Dierenpark Amersfoort een moeilijke tijd, terwijl Active Ants door corona het aantal te versturen pakketjes juist zag groeien. Daarom vinden wij het onze taak om het dierenpark te steunen. Want, zoals het Dierenpark zegt: Alle bee(s)tjes helpen.”

Astrid Wassenaar, Algemeen Directeur van DierenPark Amersfoort: “Wij zijn heel blij met deze samenwerking met Active Ants. Wij vinden het fijn dat wij onze krachten bundelen in deze nog altijd onzekere tijden. Alle steun is nog altijd meer dan welkom, heel veel mieren wachten nog op een extra baasje in DierenPark Amersfoort.”