Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

Zeldzame moskikkers

DierenPark Amersfoort verwelkomt zeldzame nieuwe bewoners: kleine moskikkers. “Je moet even de tijd nemen om de amfibieën te ontdekken, want zoals de naam al verraadt: de kikkers lijken op stukjes mos”, legt dierverzorger Thijs Zonnenberg uit.

“De moskikkers vallen nauwelijks op tussen het groen, dankzij hun camouflagekleuren en ruwe huid. Zo kunnen de dieren zich verstoppen voor vogels die wel trek hebben in een kikkerbilletje”, vertelt Thijs. “Op planten, mosbegroeiing en tussen stenen zie je de kikkers bijna niet zitten.” De zeldzame kikkersoort wordt bedreigd in het wild. De dieren, die van oorsprong voorkomen in Vietnam, verliezen namelijk steeds meer oorspronkelijk leefgebied. “Door landbouw, houtkap en toerisme krijgen de dieren het steeds moeilijker.” Thijs: “Zorgelijke ontwikkelingen voor het behoud van deze kikkersoort. Hopelijk wordt onze groep daarom spoedig uitgebreid met kikkervisjes.”

De kleine moskikkers leven in het Honderdduizend Dierenhuis waar het krioelt van de reptielen en insecten. Op dit moment is het dierenpark gesloten wegens de lockdown, maar hopelijk kunnen ook de bezoekers binnenkort speurneuzen naar deze kikkers tussen het mos.