Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

Wij verwelkomen plompe lori

In ons park is sinds deze week een bijzonder nachtdiertje te bewonderen.

“Wij mogen opnieuw een plompe lori welkom heten in ons park”, vertelt dierverzorger Christel Broekman. “Dit halfaapje met zijn grote ogen leeft in Zuid- en Zuidoost-Azië, maar is in het wild bedreigd.”

“Plompe lori’s zien er schattig uit, waardoor er veel illegale handel is in deze diersoort, maar het zijn ook giftige dieren”, legt Christel uit. “Het gif zit in gifklieren onder de ellebogen en wanneer de plompe lori deze likt, kan hij het gif via zijn speeksel overbrengen op eventuele indringers. Zo kan hij zichzelf beschermen.” De plompe lori is één van de weinige zoogdieren die giftig is.

In ons park is er een speciaal dierenhuis voor nachtdiertjes, genaamd De Nacht. “In De Nacht is het overdag donker, zodat je de kleine plompe lori en andere nachtdieren kunt zien wanneer zij actief zijn”, aldus de dierverzorger. “Het is een halfaapje, dus kijkt vooral goed in de bomen in zijn verblijf. Hij kan namelijk erg goed klimmen.” De plompe lori deelt zijn verblijf met de Senegal galago’s en votsotsa’s.