Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Dierenpark Amersfoort

Wij verwelkomen nieuwe kameel

De groep kamelen in ons park heeft gezelschap gekregen van een nieuwe mannetjeskameel. “De introductie gaat goed en kameel Bertil lijkt zich al prima thuis te voelen”, vertelt dierverzorger Richard van Sluis. “De nieuwe kameel staat tussen zijn soortgenoten alsof hij hier al jaren woont.”

Kameel Bertil komt uit een Deense dierentuin en leeft nu in Amersfoort samen met drie volwassen vrouwtjes en de jonge Eddy. “Wij hopen dat er met de komst van deze nieuwe man straks meer kleine kamelen rondlopen”, vertelt Richard. “De paring tussen kamelen vindt vaak ’s nachts plaats, dus of er al een klik is tussen Bertil en de vrouwtjes? Dat zal de tijd uitwijzen.”

De nieuwe kamelenman in ons park is makkelijk te herkennen. “De forse Bertil is niet over het hoofd te zien, want hij is de grootste kameel die wij hier hebben rondlopen”, aldus Richard. “De tweebultige dieren zijn dankzij hun dikke vacht goed bestendig tegen de kou en zij zijn dus volop buiten te bewonderen.” De kamelen lopen rond in de Stad der Oudheid in ons park.