Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Dierenpark Amersfoort

Wij verwelkomen nieuwe das

De dassenfamilie in ons park verwelkomt een nieuwkomer in hun Burcht. “Wij vinden het erg leuk dat de dassengroep is uitgebreid met de komst van dit nieuwe mannetje”, vertelt roofdierverzorger Marc Belt. “Wij hopen met de komst van dit mannetje in de toekomst jonge dassen te kunnen verwelkomen.”

“Het gaat goed met de das en hij heeft zijn nieuwe omgeving al ontdekt”, vertelt de dierverzorger. In totaal wonen er nu drie dassen in de Burcht. Deze dieren zijn vooral tijdens de schemer en in de nacht actief, maar bezoekers hoeven niet bang te zijn dat zij de nieuwe das niet kunnen zien. “Dassen leven in een burcht en in ons park kunnen bezoekers hier een kijkje nemen”, vertelt Marc. “Via de ondergrondse gangen kunnen bezoekers de dassen in hun Burcht spotten.”

De dassen leven in het Woud. “Hier leer je ‘de geheime’ dieren kennen die in Nederland leven, maar die je gewoonlijk niet tegenkomt”, legt de dierverzorger uit. “Wat de meeste mensen niet weten, is dat de das een roofdier is. Zij eten dus niet alleen plantaardig voedsel, maar ook bijvoorbeeld insecten en kikkers.” Vanaf deze week is de nieuwe das te bewonderen in de Burcht.

Das