Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

Koningsdag: wij staan op koninklijke route

Aanstaande zaterdag brengt de koninklijke familie een bezoek aan Amersfoort. Ook wij zijn midden in de stad te vinden op de koninklijke route.

Speciaal voor de koninklijke familie halen wij een stukje van ons dierenpark naar buiten! Midden in de stad vind je tijdens Koningsdag een stukje DierenPark Amersfoort: in Plantsoen West (Smallepad 5), vlakbij de Koppelpoort. Voor de koninklijke familie zijn er allerlei activiteiten te beleven. De prinsessen kunnen ruiken aan verse olifantendrollen, een krokodillenhuid aanraken of als een aap slingeren aan een liaan. Wie weet staat koning Willem-Alexander zomaar ineens oog in oog met de koning der dieren …

De koninklijke familie arriveert tussen 12.30 en 12.45 uur op het gedeelte van de Amersfoortse dierentuin. Kijk je mee op televisie? De rest van de middag kun jij als bezoeker zelf de sfeer van ons park proeven midden in de stad.

Koning der dieren

Of de mannetjesleeuw uit DierenPark Amersfoort op de koninklijke route te zien is? Er is wel een leeuw te vinden op de route, maar onze echte leeuw Dukat is gewoon in ons park te bewonderen die dag. Wie weet kun je hem wel horen, want een leeuwenbrul is al op kilometers afstand te horen. Wij zijn dé dierentuin voor kinderen, dus op Koningsdag spelen de kinderen de hoofdrol.