Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting

Trektocht ooievaars

In ons park kunnen bezoekers vanaf komende week nieuwe diersoorten spotten.

“Op onze Afrikaanse Savanne komen onder andere impala’s te wonen”, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. “Binnenkort kun je deze dieren zelfs vanuit de lucht bewonderen. Bezoekers kunnen net als een ooievaar op trektocht naar Afrika. De dieren zijn nu nog langzaam aan het wennen aan hun nieuwe onderkomen. Bij de opening van de Ooievaart zijn de nieuwe bewoners pas echt goed te zien voor bezoekers.”

“Op de Savanne komen de impala’s tussen de giraffen, zebra’s en parelhoenders te lopen. Deze hoefdieren zijn een mooie toevoeging aan onze diercollectie”, aldus Willem. “Binnenkort kun je ook de beisa oryx bewonderen en komen er ooievaars in ons park wonen. Deze ooievaars kunnen in de Nederlandse natuur niet meer zelfstandig leven. Zij kunnen niet vliegen en daarom bieden wij in ons park een opvangplek voor deze vogels.”

Wie straks wel kunnen vliegen, zijn de bezoekers in de Amersfoortse dierentuin. “Ooievaars maken elk jaar een trektocht naar Afrika en vanaf juli kunnen bezoekers deze tocht in het klein maken”, legt de dierverzorger uit. “Wij breiden onze avontuurlijke klimroute uit, waardoor je straks niet alleen kunt slingeren als een aap maar zelfs kunt vliegen als een vogel. Een unieke ervaring om de nieuwe diersoorten op de Savanne ook vanuit de lucht te bekijken.” De nieuwe beleving ‘de Ooievaart’ opent in juli in DierenPark Amersfoort.