Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

Stagiair(e) Dierverzorging

Deed jij als kind je spreekbeurt al over dieren, noemen vrienden je een dierennerd, ben jij zorgzaam en avontuurlijk, is National Geographic jouw favoriete zender en raak je niet uitgepraat over de schoonheid van het dierenrijk? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken enthousiaste Stagiaires Dierverzorging.

Wie zijn wij?

DierenPark Amersfoort is dé dierentuin voor kinderen. In ons bos beleef je met al je zintuigen hoe bijzonder de natuur is. Wij willen kinderen op een speelse manier activeren zich in te zetten voor een mooiere wereld voor mens en natuur. Daarom ontdek je die natuur in ons bos vol avontuur. In ons park klim en klauter je onder, boven en tussen de dieren. Wij werken mee aan soortbehoudprogramma’s en via het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund investeren we in natuurbescherming dichtbij en ver weg. We zijn een unieke, duurzame organisatie met toegewijde medewerkers, fantastische bezoekers, uitdagende projecten en veel ontwikkelingsmogelijkheden.

Wat ga je doen?

DierenPark Amersfoort is onderverdeeld in drie afdelingen: afdeling voor, afdeling midden en afdeling achter. Elke afdeling heeft een eigen team en bestaat dagelijks uit minstens vier dierverzorgers. Binnen elk team werken we samen met onze teamleider, dierenarts, trainer, curator en alle andere specialisten. Wij werken met drie verschillende afdelingen, zodat wij experts zijn op het gebied van onze diersoorten. Binnen de afdelingen zijn er verschillende expertisegroepen. Zo is er bijvoorbeeld een groep collega’s die gespecialiseerd is in reptielen en insecten. Niet alleen onze kennis kan door deze inrichting optimaal ingezet worden, ook zijn we sneller bij alle dierverblijven.

  • Je helpt mee in de dagelijkse verzorging van de dieren binnen de afdeling.
  • Je zorgt, samen met je collega’s, voor optimaal welzijn van onze dieren. Dat betekent dat je de dieren verzorgt, voedt, observeert en eventuele gezondheidsproblemen signaleert.
  • Je vertelt onze bezoekers enthousiaste verhalen over onze bijzondere dieren. Bijvoorbeeld wanneer bezoekers een vraag hebben.

Wie zoeken wij?

  • Je ademt het DierenPark-DNA: Bevlogen, Uitdagend, Speels, Samenspel en Zorgzaam.
  • Je volgt mbo niveau 3 of 4 richting Dierverzorging.
  • Je loopt vijf dagen per week stage, voor minimaal zes weken. Houd er wel rekening mee dat je elke drie weken één weekend en één sluitdienst stage loopt. Een stageweekend wordt in overleg met je stagebegeleider ingepland.
  • Kom je in het dierenpark stagelopen, dan vragen wij van jou een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Wat mag je van ons verwachten?

  • Jij komt terecht in een bijzonder familiebedrijf waar mensen met hun hart werken en jij je midden tussen de dieren bevindt.
  • Jij levert een bijdrage aan een ambitieuze organisatie die hard aan het groeien is.
  • Je krijgt bij ons de kans ervaring op te doen binnen de afdeling Dierverzorging.

Stuur jouw enthousiaste en goed gemotiveerde sollicitatie snel naar ons toe en wie weet nodigen wij jou uit voor een gesprek.

solliciteer hier

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Richard van Sluis, Dierverzorging, [email protected].

Paraveterinaire stages

Paraveterinaire stages kunnen helaas niet worden doorlopen.

Snuffelstages

Organisatorisch en vanuit veiligheidsoverwegingen is het helaas niet mogelijk om kortdurende snuffelstages van één of enkele dagen in de week aan te bieden.

Onderzoeksstages

Klik hier voor onze onderzoeksstages.