Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

Vrolijk gezang

In het schildpaddenverblijf van DierenPark Amersfoort zie je hen vliegen: Japanse nachtegalen. Vanaf deze week fladderen twee van deze kleurrijke zangvogels rond tussen de reuzenschildpadden. “Een vrolijke toevoeging aan het tropische binnenverblijf van deze reuzen”, vertelt dierverzorger Paul Rodewijk.

De Japanse nachtegalen zijn de eersten in een reeks vogels die tussen de reuzenschildpadden komen te vliegen. “Achter de schermen hebben wij nog de napoleonwevers, balispreeuw en muskaatvinken zitten, die straks ook hun mooiste lied zingen tussen de schildpadden”, vertelt Paul. “Wij laten deze vogels eerst nog rustig wennen voor wij hen loslaten in het binnenverblijf. De Japanse nachtegalen vliegen inmiddels al rond en wisten elkaar al vlug te vinden in het verblijf.”

Japanse nachtegalen vallen op door hun oranje snavel en gele keel. “Niet in de laatste plaats zijn zij natuurlijk te herkennen aan hun mooie gezang”, voegt Paul toe. De kleurrijke vogels zijn te bewonderen in het tropisch warme binnenverblijf van de reuzenschildpadden, middenin het Dinopark.