Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting

Iconische Zebrabus is terug!

Vanaf vandaag is het iconische Volkswagen-busje van DierenPark Amersfoort weer te spotten in de regio. In 1966 reed de in zebra-patroon gestreepte bus op de weg en in het kader van het 70-jarig jubileum van ons park is de oude zebra eindelijk weer thuis.

Ruim vijftig jaar geleden werd voormalig roofdierverzorger van het park, Rene Peters, op de foto gezet bij de bus. “Jeugdherinneringen komen weer spontaan boven bij het zien van de opvallende bus”, vertelt Peters die de hoogtijdagen van het busje nog goed kan herinneren. “Toentertijd werd het busje gebruikt voor de meest uiteenlopende werkzaamheden als diertransporten en om voedsel te brengen naar de dieren.” Er waren in het archief maar twee foto’s te vinden van de bus, de afbeelding met de verzorger is daarom de leidraad geweest voor het ontwikkelen van de huidige bus.

Autobedrijf Terveld kreeg een jaar geleden een bijzondere opdracht: restaureer een VW-busje T1b, zodat deze er weer precies uitziet als het DierenPark Amersfoort-busje dat eind jaren zestig rondreed. Nu, een jaar later, is dit project geslaagd. “Wij vonden dit een ontzettend leuk project waar wij met ons hele team met plezier aan hebben gewerkt”, vertelt Ronald Koops van het autobedrijf. “Wij konden al onze kennis en kunde inzetten bij dit unieke jubileum-project.” Vanaf vandaag rijdt de bus weer rond en zorgt voor een nostalgische glimlach in DierenPark Amersfoort en ver daarbuiten.