Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting
Dierenpark Amersfoort

Taart voor prairiehondjes

Het is groot feest in DierenPark Amersfoort en dat merken de nieuwe prairiehondjes vanochtend ook. “De zomervakantie is vol verrassingen, want het park bestaat zeventig jaar. Vanochtend werden de prairiehondjes verrast met een taartmomentje”, vertelt dierverzorger Thijs Zonnenberg. “De nieuwkomers kregen een ‘taart’ bestaande uit allerlei groente, zoals wortels, broccoli en knolselderij.”

Bezoekers keken toe hoe de nieuwsgierige knaagdieren op het taartje afkwamen. “Deze feestelijke verrassing was nieuw voor de dieren, maar al snel durfde een prairiehondje de leiding te nemen”, vertelt Thijs. “Ondertussen communiceerde de groep met elkaar door veel verschillende geluiden te maken. Steeds meer prairiehondjes kwamen uit de tunnels in het nieuwe verblijf op de Prairie omhoog om een kijkje te nemen. Nieuwsgierig namen zij ook een hapje van de taart.”

De hele zomer lang viert ons park haar zeventigste verjaardag met bezoekers én dieren. Hierbij kunnen feestelijke taartmomentjes zoals vanochtend, niet ontbreken. Jarige bezoekers lopen rond met een feestmuts en kinderen kunnen elke dag meedoen met vijf verschillende kinderfeestjes tussen de dieren. Tot en met 2 september kunnen bezoekers de verjaardag van DierenPark Amersfoort meevieren tijdens het Grootste Kinderfeestje.

Prairiehondje