Tickets Tot € 9,50 korting
Tickets Tot € 9,50 korting
Dierenpark Amersfoort

Slapen bij de olifanten

De dierverzorgers in DierenPark Amersfoort wachten in spanning af: elk moment kan olifant Indra bevallen van een jong. “Wij verwachten de kleine binnen nu en een aantal weken”, vertelt dierverzorger Rob Saris. “Wij slapen nu daarom een aantal keer bij de olifantenfamilie om hen te observeren en er als het goed is bij te zijn als het zover is. Wie een seintje wil krijgen zodra het jong ter wereld is, kan zich aanmelden voor een sms-alert.”

Om te monitoren hoe het gaat met de aanstaande moeder en de olifantenkudde, slapen de dierverzorgers de komende tijd een aantal keer in het binnenverblijf van de olifanten. “Het is voor ons heel leerzaam om de kudde te observeren rondom de bevalling”, aldus Rob. “Vandaar dat ik mijn hangmat uit de kast trek om tussen de grijze reuzen te slapen. Waarschijnlijk wordt het kleintje vroeg in de ochtend geboren en wij hopen natuurlijk erbij te zijn.” De verzorgers verwachten geen complicaties tijdens de bevalling.

Iedereen die graag een bericht ontvangt wanneer het olifantje ter wereld is gekomen, kan zich aanmelden voor een sms-alert door ‘olifantje’ te sms-en naar 3669. “Je kunt een donatie naar keuze doen en de opbrengst hiervan gaat naar het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund”, vertelt de dierverzorger. “Hiermee steun je een lokaal project dat het leefgebied van Aziatische olifanten in het wild beschermt. Vervolgens krijg jij een sms zodra wij het kleintje gespot hebben en kun jij de eerste beelden direct volgen via onze webcams.” De olifantenfamilie is 24/7 live te volgen via de webcams die in het verblijf hangen van DierenPark Amersfoort.