Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

Siamangs brengen serenade

De siamangs laten een van de meest bijzondere geluiden uit het dierenrijk horen: hun indrukwekkende gezang. “De twee apen zingen uit volle borst en dat is een heel goed teken”, legt hoofddierverzorger Saskia Visser uit. “Het betekent dat het koppel het heel goed met elkaar kan vinden en dat kan een start zijn tot veel meer moois.”

“Het mannetje Jackyll en het vrouwtje Titus hebben al enige tijd interesse in elkaar, maar de laatste tijd lijkt de liefde weer flink op te bloeien. Siamangs zingen onder andere om te laten horen dat zij elkaar mogen. Vol overgave zingen zij liefdesliedjes die beginnen met diepe tonen en eindigen in hoog gelach”, legt Saskia uit. “Elk siamang zingt zijn of haar eigen serenade. Hopelijk lopen de romantische noten nog wat hoger op en leidt het versieren tot nageslacht.”

“Het luide geluid creëren zij door het opblazen van hun keelzak: de ‘versterker’ van hun gezang. Hun liedjes zijn tot in de wijde omtrek van het dierenpark te horen, wel kilometers ver”, vertelt Saskia. Wegens de lockdown is DierenPark Amersfoort helaas op dit moment gesloten, maar gelukkig kun je dus wel genieten van het siamanggezang dat door de omgeving van het park schalt.