< Praktische info

Voorzieningen

Kun je ook met een rolstoel naar ons park komen? Op welke plek verschoon jij makkelijk je baby? En hoe zit het met honden in het park? Hier lees je alles over de voorzieningen in onze dierentuin.

Update coronavirus: met het oog op het belang van onze dieren, bezoekers en medewerkers hebben wij besloten ons park vanaf zaterdag 14 maart 2020 tot nader order te sluiten.

Toiletten

Jij kunt op zes verschillende plekken in het park een toiletbezoekje brengen. Rolstoeltoiletten en verschoonruimtes voor baby’s vind je bij de grotere horecagelegenheden:
Restaurant de Buitenplaats, Restaurant de Boerderij en Grandcafé de Berenhof.

Speeltuinen

Klim als een aap door de hangspeeltuin bij het Fonteinplein of probeer alle speeltoestellen bij het Pretplein uit. Ook bij de Uitkijk en de Bosbeek kun je lekker spelen. Bij elke speelgelegenheid in ons park zijn bankjes en toiletten in de buurt en/of een horecagelegenheid om een lekker hapje of drankje te nuttigen.

Rolstoelen

Ons park is grotendeels toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Alleen de Klim Alles-route en attracties zijn niet toegankelijk en in de Stad der Oudheid zijn de straatjes vrij hobbelig. Ben jij niet in de gelegenheid om je eigen rolstoel mee te nemen, huur dan voor € 3,00 per dag een rolstoel. Wij vragen een borg van € 10,00 per rolstoel.
Wil jij zeker zijn van een rolstoel tijdens jouw dagje dierentuin? Reserveer deze dan via de Gastenservice (033-4227100). Je kunt de rolstoel afhalen bij de Jungleshop, net na de ingang van het park.

Olifantenbuggy’s

Voor de jonge dierenliefhebbers hebben wij leuke buggy’s te huur: speciale olifantjes! Je huurt een olifantenbuggy voor € 2,00 per dag en wij vragen een borg van € 10,00. Je kunt de buggy afhalen bij de Jungleshop, net na de ingang van het park. Het is niet mogelijk om een buggy te reserveren.

Honden

Jouw trouwe viervoeter is welkom in ons park. Houd ‘m wel kort aangelijnd en neem natuurlijk een poepschepje mee, dat is wel zo fijn voor de andere bezoekers. Poepschepje vergeten? Koop deze voor € 1,00 bij de kassa.
Bij deze (binnen)verblijven moet jouw hond even buiten wachten:

  • De Nacht
  • Honderdduizend Dierenhuis
  • Schildpaddenhuis
  • Neushoornverblijf binnen
  • Snavelrijk
  • Rijk der Reuzen binnen
  • Apeneiland
  • De Prairie

Andere huisdieren dan honden zijn helaas niet toegestaan in ons dierenpark. 

....