Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting

Prairiehondjes geboren

Er zijn zwartstaartprairiehondjes geboren op De Prairie in DierenPark Amersfoort. “De eerste weken na de geboorte leven de jongen onder de grond, in de gangenstelsels die de prairiehondjes zelf hebben gegraven”, legt dierverzorger Saskia Visser uit.

“We weten daarom niet precies hoeveel jongen er zijn geboren, tot nu toe hebben we vier kleintjes tegelijk boven de grond gespot.”

De eerste weken na de geboorte zijn prairiehondjes nog kaal en blind. “De jongen verblijven daarom het grootste gedeelte van de zogende periode in de kraamkamer in de burcht”, vertelt Saskia. “Na een aantal weken komen de jongen nieuwsgierig een kijkje boven de grond nemen en eten zij ook al hapjes mee met het vaste voedsel.” Prairiehonden zijn sociale dieren, zij leven in grote kolonies. Een kolonie bestaat uit verschillende familiegroepen, die onderling met elkaar communiceren. “Prairiehondjes gebruiken wel twaalf verschillende kreten en de jongen zijn er al vanaf de geboorte bekend mee”, legt Saskia uit. “Als de kleintjes een alarmkreet horen, dan duiken zij meteen hun holletje in, net zo snel als de volwassen dieren.”

“De eerste vier prairiehondjes zijn gespot en we verwachten de komende tijd steeds meer jongen boven de grond te zien”, licht de dierverzorger toe. Het park hoopt vanaf aankomende woensdag 19 mei weer de deuren te kunnen openen, zodat iedereen de nieuwe prairiehondjes kan bewonderen in DierenPark Amersfoort.