Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Dierenpark Amersfoort

Prairiehondjes duiken op

Deze zomer openen wij een nieuw verblijf: een avontuurlijk onderkomen voor prairiehondjes. “Dit jaar bestaat ons park zeventig jaar en om dat te vieren hopen wij zo’n zeventig nieuwe dierbewoners te verwelkomen”, vertelt Technisch Manager Remco Sevink. “Dat wordt oppassen, want de ondernemende prairiehondjes kunnen het pad van de bezoekers plotseling oversteken…”

Het nieuwe verblijf voor de prairiehondjes zal nabij de uitgang van het park voor een avontuurlijke verrassing zorgen. “Deze knaagdieren staan bekend om het graven van holen waar zij nieuwsgierig hun hoofdjes uit omhoog steken”, vertelt Remco Sevink. “Kinderen kunnen ook op ontdekking in zo’n ondergrondse tunnel om verderop tussen de prairiehondjes op te duiken.” Het bezoekerspad zal rechtstreeks door het gebied van de nieuwe bewoners gaan.

Prairiehondje

Deze zomer vieren wij onze zeventigste verjaardag, het park opende voor het eerst haar poorten op 22 mei 1948. Naast de opening van het nieuwe verblijf zal de hele zomervakantie de verjaardag groots worden gevierd met de bezoekers. Vorig jaar bezochten voor het eerst in de geschiedenis van het park 1 miljoen bezoekers ons park.