Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting
Tickets WeekendDeal: Tot € 7,- korting

Poepactie

Jouw huisdier kan de wetenschap helpen! Onderzoekers van ACTA staan te springen om een heleboel dierendrollen. In poep kun je namelijk heel veel aflezen. Lever daarom deze meivakantie (22 april t/m 7 mei) huisdierenpoep in en help samen met je hond, kat, cavia of parkiet de wetenschap!

Let op: de poepactie is afgelopen. Het is dus niet meer mogelijk om de uitwerpselen van jouw huisdier in te leveren.

Over het onderzoek

ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam) doet onderzoek naar het soort voedsel en de afbreektijd die daarvoor nodig is door de enzymen. Zij zijn benieuwd of bijvoorbeeld vleeseters over andere soorten enzymen beschikken dan planteneters. Voor dit onderzoek hebben zij een heleboel dierendrollen nodig. De dierbewoners van DierenPark Amersfoort helpen mee. Willen jij en jouw huisdier ook helpen?

Hoe kon je helpen?

De poepactie is afgelopen. Het is dus niet meer mogelijk om de uitwerpselen van jouw huisdier in te leveren. Hieronder lees je hoe je kon helpen:

  • Verzamel een klein beetje poep van je huisdier. Alle diersoorten mogen aan dit onderzoek meedoen.
  • Doe de huisdierenpoep in een boterhamzakje of hondenpoepzakje en maak het dicht.
  • Stop dit zakje vervolgens in een hersluitbaar zakje met zipsluiting.
  • Plak een sticker op dit zakje. Vermeld hierop de diersoort en het ras (als je dit weet).
  • Neem dit zakje mee naar de Gastenservice van DierenPark Amersfoort. Daar staat een grote box waar je het zakje kunt inleveren.
  • Belangrijk: Lever jouw huisdierenpoep in vóórdat je het park betreedt.
  • Inleveren kan van 22 april t/m 7 mei.
  • Door mee te doen draag je bij aan een belangrijk poeponderzoek van ACTA. Je krijgt geen terugkoppeling van de onderzoekers. Maar met jouw huisdierenpoep help je wel de wetenschap! Wil je weten of jouw huisdier gezond is, neem dan contact op met je eigen dierenarts.

Poep & ZOO

In de meivakantie zit er een luchtje aan DierenPark Amersfoort… Help ACTA met het onderzoek, maar speur en wroet ook zelf in de poep. Bezoek het Poep-lab en voel, ruik en ontdek alles over stront! Houd al je zintuigen (en vooral je neus) paraat. Tijdens Poep & ZOO leer je een hoop over de grote boodschap van dieren én die van jezelf. Hoe gezond is jouw stront?