Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting

Pinguïnweekend

In DierenPark Amersfoort wordt het pinksterweekend omgetoverd tot het Pinguïnweekend. Van 17 tot en met 20 mei zet het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund de zwartvoetpinguïn in het zonnetje. Ontdek alles over deze bijzondere zeevogel en ontmoet de pinguïnkolonie van wel heel dichtbij. Vier Pinguïn(ster)weekend met ons mee!

Help de pinguïn

De zwartvoetpinguïn heeft het moeilijk. Olierampen, nieuwe havens en overbevissing zorgen ervoor dat de Zuid-Afrikaanse pinguïnsoort ernstig wordt bedreigd. Het Wildlife Fund steunt SANCOBB, een natuurorganisatie in Zuid-Afrika, die zich inzet om de bedreigde zwartvoetpinguïn en andere zeevogels te beschermen. Elk jaar worden er hierdoor meer dan tweeduizend gewonde zeevogels gered. De helft hiervan zijn pinguïns.

Wat is er te doen?

  • Stuur jouw wens voor de zwartvoetpinguïn in. Hoe? Dat bepaal jij! Doe mee en maak kans om een ochtend met de pinguïnverzorger op pad te gaan.
  • Doe mee met de Pinguïnquiz. Gooi de vis in de juiste emmer en verdien een pinguïnstempel op het Neushoornplein (van 12.00 t/m 16.00 uur).
  • Bezoek de pinguïnkraam. Shop de speciale sleutelhanger of schaf pinguïnkleurplaten aan om uit te delen! Heb jij ooit een pinguïnveer, een pinguïn-ei  of een pinguïnkuiken van dichtbij gezien? Ontdek het allemaal op het Neushoornplein (van 12.00 t/m 16.00 uur).
  • Om 15.00 uur krijgen de pinguïns hun vis. Grijp je kans en stel al jouw brandende pinguïnvragen aan de dierverzorger.

Win: word pinguïnverzorger

Kinderen opgelet! Doe mee met de speciale winactie en word pinguïnverzorger voor een ochtend. Je kon jouw pinguïnwens uiterlijk 13 mei toesturen. Twee winnaars hebben persoonlijk bericht gekregen.

Tickets

Bestel je tickets voor DierenPark Amersfoort, ontdek alles over de zeevogels tijdens het Pinguïn(ster)weekend en geniet van alle andere (gratis) activiteiten.